Arkitektur

Cullinan Studio designar knäckt öppet Push-Pull House för att släppa in ljuset

Cullinan Studio designar knäckt öppet Push-Pull House för att släppa in ljuset
Anonim

Cullinan Studio designer "knäckt öppet" hus med luckor för att släppa in ljuset

Londons arkitektstudio Cullinan Studio har byggt ett hus i Amersham, England, som delas upp i sektioner för att låta ljus översvämma sina interiörer genom de glaserade luckorna.

Det kallas Push-Pull-huset och har en öppen och lätt inredning medan det yttre förblir i linje med områdets skyddade bostadsarkitektur från 1930-talet Arts and Crafts.

Denna visuella kontinuitet kombinerades med moderna konstruktionsmetoder. Push-Pull House är tillverkad av en korslaminerad timmerstruktur (CLT) som designades i samarbete med träspecialisterna Eurban.

Med dessa robusta konst- och hantverkstrukturer som utgångspunkt tog Cullinan Studio en traditionell husform och drog den i tre delar.

Den symmetriska huvudformen av hemmet har delats upp i två, och läses nu som två mono-tonade former som skärs genom en entré och trapphus.

Vid sidan av dessa två former fortsätter takhällen att luta ner för att skapa ett stort öppet vardagsrum, kök och matplats med ett glaserat hörn med utsikt över trädgården.

"Klienterna var verkligen intresserade av en känsla av lätthet inuti, så detta ledde tillvägagångssättet, " berättade praktikledaren Roddy Langmuir till Dezeen.

"Enkel massering skjuts och dras för att direkt reagera på inställningen, vilket får in solljus och dagsljus."

Huvudvolymen har delats upp i fyra runt det centrala entréutrymmet, med rum som upptar varje hörn. På bottenvåningen inkluderar detta en trevlig, verkstadsstudie och tvättstuga. På nivån ovanför ett sovrum sitter i varje hörn.

"Inuti finns det mer rumslig komplexitet, mer flytande, vilket handlar om att studsa ljus ner genom sektionen från fönster på hög nivå, " sade Langmuir.

Öppenheten i "brott" mellan varje block, i kombination med glasbalustrader, främjar visuella förbindelser över hemmet.

Inuti har CLT-strukturen i hemmet lämnats exponerad, och tillsammans med vita väggar ger en ljus kontrast till den mörka tegelstenen och beläggningen på utsidan.

Cullinan Studio grundades av Ted Cullinan 1965. Tidigare projekt inkluderar utbyggnaden av ett hem i Hampstead, London, med en glaslåda som ger en förnyad anslutning till trädgården.