Anonim
Image

Fraktcontainermikrohus med gröna tak planerade för Storbritannien

Fraser Brown MacKenna Architects har fått planeringstillstånd för en utveckling av mikrohus tillverkade av fraktcontainrar med gröna tak i Aylesbury, England.

Gatehouse Road är ett billigt bostadsprogram som ingår i en serie förnyelseplaner för underutnyttjade platser som ägs av Vale of Aylesbury Housing Trust. För närvarande är webbplatsen ockuperad av garage.

Fraser Brown MacKenna Architects (FBM Architects) har designat ett hus på 26, 2 kvadratmeter som kan passa in i varje container. Studiorna med ett sovrum hyrs ut som sociala bostäder eller studentboende.

Enligt arkitektstudion valdes återvunna fraktcontainrar för projektet för att hålla kostnaderna låga och möjliggöra prefabricering utanför byggnaden, medan återanvändning av befintliga strukturer skulle ha en miljöfördel.

Image

Behållarna kommer att arrangeras i en terrassformation, stegvis stegvis tillbaka från varandra för att skapa ett privat dekorerat område framför varje mikrohem. Detta arrangemang undviker också ett stort avloppsrör som går igenom webbplatsen Gatehouse Road.

Inuti varje färgade behållare är mikrohemmen ordnade på ett linjärt sätt, med ett vardagsrum och kök på framsidan, ett separat badrum och ett sovrum på baksidan. Verandor placeras i vardera änden.

Isolering kommer att läggas till fraktbehållarnas väggar, tak och golv, tillsammans med dubbla fönster i vardera änden, för att hålla utsläppen och värmningsräkningarna låga.

Sedumtak, ett grönt taksystem tillverkat av en filt av förväxta sedumplanter, kommer att toppa varje containerhus. Gräs och träd kommer att planteras runt Gatehouse Road-utvecklingen och säker cykelparkering och en gemensam enhet med tvättmöjligheter kommer att finnas på plats.

Färgat asfalt och geometrisk beläggning kring utvecklingen kommer att markera områdets omvandling från ett underanvändt, "antisocialt" område till en "hemmalag", säger arkitektstudion.

FBM Architects grundades 1991 av Simon Fraser, Angus Brown och Martin MacKenna. Den praxis som tidigare använde fraktcontainrar för ett pop-up café vid Kingston University.