Arkitektur

Mizzi Studio slutför Serpentine Coffee House i Hyde Park

Mizzi Studio slutför Serpentine Coffee House i Hyde Park
Anonim

Mizzi Studio slutför stingray-kaféet vid sidan av Serpentine

Serpentine Coffee House, som Mizzi Studio har skapat vid sidan av Serpentine-sjön i Hyde Park, London, är toppat med ett tak designat för att se ut som en stingray.

Mizzi Studio designade caféet för att vara en liten landmärkesstruktur mellan Serpentine Gallery: s två platser på huvudgatan som passerar genom Hyde Park.

Det tar sin form från både japanska tehus och Serpentine sjön, som den står bredvid.

"Det är en biomorf design eftersom allt vi gör är inspirerat av naturliga processer", säger Jonathan Mizzi, grundare av Mizzi Studio.

"Det är så att det ser naturligt ut, vilket vi tror att all arkitektur borde vara. Det är en förlängning till sjön, en varelse som hoppar ut ur sjön - en leende stingray som flyger från sjön, " sa han till Dezeen.

Kaféet med en våning har glasväggar och har en mässingsfärgad böljande himling.

"I mitten är en klassisk kupol som förändras i takfoten och tillsammans skapar de en leende mun, " fortsatte Mizzi.

"Färgen på mässingstaket är effektiv eftersom det är ett jordiskt material som också är kungligt, som passar platsen i en kunglig park."

Mizzi Studio arbetade med ingenjörerna Arup och tillverkaren MouldCAM för att skapa det helt vattentäta taket, som har en konstruktionshud konstruerad av arforcerad kol och glasfiber.

Denna struktur stöds på en stålram med två kolonner, som enligt arkitekten ser ut som tänder, som stöder en tak över kaféets främre ingång.

Inom kaféet har den synliga undersidan av det mässingsfärgade taket utformats för att väcka känslor av att vara under en stingray eller en val i munnen.

"När du går in är du inhöljd i munnen på en val, " tillade Mizzi. "Det här kaféet visar att det är möjligt att använda ett enkelt koncept för att skapa en komplex form.

Kaféet har en räknare i timmerfronten i trä, som sträcker sig längs bakväggen, som är täckt med mörkblå plattor.

Framför disken finns en liten sittgrupp komplett med Perlino Rosato marmor-toppade bord och läderklädda stolar. Vid sidan av kiosken finns en sittgrupp utomhus.

Det lilla kaféet är en av tio platser som designats av Mizzi Studio för Colicci-kafékedjan inom Londons Royal Parks.

En kiosk har redan avslutats i parken, medan en annan på Serpentines sjö andra strand kommer att byggas denna månad.

Kaféet ligger nära platsen för den årliga Serpentine Pavilion. Årets paviljong designades av den japanska arkitekten Junya Ishigami som ett skifferberg.