Anonim
Image

Röd trägardin omger naturreservatens ingångspaviljong vid Sandellsandberg

En gardin med röda träpaneler draperar runt ingångspaviljongen till Eriksberg Hotel & Nature Reserve i Blekinge, Sverige, designat av Sandellsandberg.

Den ljusröda byggnaden med namnet Outdoor Eriksberg designades av den svenska studion Sandellsandberg för att förbättra naturreservatets ingångsområde kvalitet och navigering.

Den har en "textilblick" som är avsedd att framkalla en teatralisk gardin som öppnar sig för att avslöja naturreservatet och är den första av en serie strukturer som studion planerar för parken.

"Tidigare fanns det ingen särskild ingång till naturreservatet, som ibland fick besökare att vända sig vid grindarna i förvirring, " förklarade arkitektstudion.

"Därför var de största utmaningarna att stärka platsens identitet och ge antagande besökare ett välkomnande första intryck av reservatet. Visionen var att förse naturreservatet med moderna byggnader, men med en övergripande design som påminner om Blekinges traditionella arkitektur."

Image

Utomhus Eriksberg mäter 600 kvadratmeter och har formen av en jättestuga som Sandellsandberg modellerade på lador och traditionella långhus - en typ av lång och smal träbostad med ett enkelrum.

Den har en träkonstruktion byggd med traditionell Blekinge byggteknik och är komplett med stora fönster och ett asymmetriskt halmtak.

De ljusröda träpanelerna sträcker sig ner från halmtaket och böljas runt sina kanter för att ge glimtar genom byggnadens glasväggar.

De draperar också uppåt i vardera änden av byggnaden för att ge tillgång till två innergårdar som flankerar inredningen.

Gårdarna leder besökare in genom gigantiska glasdörrar, där de välkomnas av ett kafé, butik och ett utställningsrum för offentliga evenemang och föreläsningar på ett mezzaninvåning ovanför.