Anonim
Image

Rael San Fratello slår rosa vippor i gränsväggen mellan USA och Mexiko

Arkitektstudion Rael San Fratello har installerat tre rosa vippor mellan metallskivorna på gränsväggen mellan USA och Mexiko, så att barn på båda sidor kan leka tillsammans.

Ronald Rael, som driver Rael San Fratello med arkitekten Virginia San Fratello, publicerade bilder och videor av installationen på Instagram igår.

Skotten fångar människor som spelar på tre ljusrosa gungbrickor som slitsar i luckorna i stålväggen som går mellan El Paso i Texas och Ciudad Juárez i Mexiko.

"Muren blev en bokstavsfäste för förbindelserna mellan USA och Mexiko och barn och vuxna kopplades på meningsfulla sätt på båda sidor med erkännandet av att de åtgärder som äger rum på ena sidan har en direkt följd på andra sidan, " sade Rael i Instagram-inlägg.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ronald Rael (@rrael) den 28 juli 2019 kl 23:22 PDT

Han tillade att händelsen var "fylld med glädje, spänning och samhörighet vid gränsväggen" och beskrev det som en av de "otroliga upplevelserna" från duoens karriär.

Rael, arkitektprofessor vid University of California, Berkeley och San Fratello, som också är docent i design vid San José State University, tillverkade installationen med Taller Herrería, en verkstad i Ciudad Juárez.

Duon etablerade Rael San Fratello som en arkitektonisk forskningsstudio med ansträngningar inklusive projektet Emerging Objects, som experimenterar med 3D-tryckning.

Det började utreda gränsen mellan USA och Mexiko 2000 och kom med gungskonceptet som Teeter Totter Wall för 10 år sedan. Dessa tidiga design och idéer dokumenteras i Raels bok Borderwall som arkitektur, som publicerades som en protest mot barriären.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ronald Rael (@rrael) den 29 juli 2019 kl 23:47 PDT

Rael San Fratellos gipsinstallation vid gränsen mellan USA och Mexiko följer en rad kontroverser kring den mexikanska gränsmuren. Ett viktigt åtagande i Trumps presidentkampanj 2016 var att en mur skulle byggas mellan de två länderna.

Men i december 2018 vägrade den amerikanska senaten att finansiera kostnaden för 5, 7 miljarder dollar (4, 4 miljarder pund) för strukturen, vilket utlöste landets längsta regeringsstopp i historien. Det har sedan enats om att Trumps administration kommer att utföra reparationer av den befintliga muren, snarare än att öka dess längd.

Barriärens design kom under eld när en bild av den föreslagna väggen som presidenten avslöjade på Twitter föranledde löjning från designers. Det avslöjades senare att alla åtta prototyper för väggen misslyckades grundläggande tester.

Ett antal arkitekter och designers har också utvecklat väggalternativ med tunga-i-kinden, som ett 1 954 mil långt middagsbord och ett platt Ikea-kit.