Anonim
Image

Fem design som utmanar Trumps gränsvägg mellan USA och Mexiko

Efter installationen av gungbrädor över gränsväggen mellan USA och Mexiko har vi samlat fem exempel på projekt av arkitekter och designers som svarar på USA: s president Donald Trumps planer på att utveckla en mur mellan de två länderna.

Image

Matbord av no-to-Scale Studio

Istället för att bygga en barriär föreslog malaysiska designkontor No-To-Scale Studio att skapa ett 1 954 mil långt matbord. Strukturen bestod av en platta av "kontinuerlig polerad marmor" och skulle krossa typiska föreningar med en gräns genom att istället bjuda in gäster på båda sidor att njuta av varandras sällskap.

Läs mer om matbord ›

Image

Prison Wall av Estudio 3.14

Guadalajara-baserade Estudio 3.14 kom med The Prison Wall-förslaget 2016, precis efter att Trump meddelade sina planer på att stärka gränsen som en del av hans valkampanj. Den djärva rosa konceptuella strukturen hänvisar till den mexikanska arkitekten Luis Barragáns stil för att fira Mexikos arkitektoniska arv.

Läs mer om fängelseväggen ›

IKEA Börder Wåll

Släppt av den satiriska nyhetswebbplatsen The Postillon, denna falska av en IKEA-platt-pack-möbelsats erbjuder en "praktisk, färdigt lösning" för att billigt bygga den kontinuerliga barriären mellan de två länderna.

Läs mer om IKEA Börder Wåll ›

Image

Teeter Totter Wall av Rael San Fratello

Tidigare den här veckan installerade arkitektstudion Rael San Fratello tre rosa vippor mellan den spaltade stålbarriären så att barn och vuxna på båda sidor kan spela tillsammans. Studion sa att installationen gav en visuell bild av idén att "åtgärder som äger rum på ena sidan har en direkt följd på andra sidan".

Läs mer om Teeter Totter Wall ›

Image

Mar-a-Lago av New World Design