Anonim
Image

Hayri Atak Architectural Design Studio föreslår utskjutande glaspool över norska fjorden

Hayri Atak Architectural Design Studio har designat ett koncept för ett boutiquehotell inom en klippkant i Norge som inkluderar en utskjutande glaspool.

Istanbul-övningen Hayri Atak Architectural Design Studio föreslog att bygga hotellet på en plats 600 meter hög på Preikestolen - en brant klippa och populär turistplats i västra Norge som ligger över Lysefjorden-fjorden.

Den är avsedd att återskapa spänningen med att gå ut på vandringsleder runt klippan och fånga känslan av att "leva på och utanför kanten".

Image

"Preikestolen har varit en av de mest spännande platserna för mig genom åren. En dag skickade en vän till mig bilder av" berget "som hon fångade under sin resa i Norge, " förklarade studionens grundare Hayri Atak.

"Trots att jag inte var där, upplevde jag adrenalinet att vara på kanten. Sedan drömde jag om att leva på och bortom kanten. Enkelt, jag ville bara ha denna erfarenhet bortom kanten och tanken på att ha denna upplevelse inspirerade mig, "sa han till Dezeen.

Hayri Atak Architectural Design Studios visuella bilder föreställer ingången till hotellet på toppen av klippan, som har en naturligt plan yta. Detta skulle också fungera som en jätteplattform för allmänheten.

Gästerna skulle sedan ledas ner på hotellet där studion har föreslagit nio gästsviter och delat loungeområde, som alla är inbäddade i bergytan.

Rummen är uppdelade på tre våningar och öppnar ut mot en delad balkong som går ut från kanten för att ge oavbruten utsikt över fjorden och de omgivande bergen.

Image

Nedanför har loungen en delad balkong som sträcker sig längre bort från de som tillhör gästrummen och har en gigantisk utomhuspool.

De långa, smala poolkantarna är utformade för de "mer äventyrliga besökarna" otryggt ut från balkongen och är gjorda helt från glas för att fördjupa simmare i landskapet och det stora släppet nedanför.