Anonim
Image

Archismith skapar hemlig trädgård inom glasfästningen

Bangkok arkitektstudio Archismith har byggt en trädgård omgiven av 20 000 glasstenar som en del av ett försäljningskontor för en bostadsutveckling i Bangkok, Thailand.

Med namnet The Glass Fortress har försäljningsgalleriet varit långlistat i Dezeen Awards 2019 inom kategorin affärsbyggnad.

Archismith designade utrymmet som i stor utsträckning skulle kopplas bort från sin webbplats eftersom en konkurrerande utvecklare säljgalleri ligger i närheten.

Huvudbyggnaden ligger tillbaka från gatan med ett utskjutande block uppbyggt av glasstenar som fungerar som en ingångspaviljong och omsluter en trädgård.

"Åtta meter höga väggar avskärar föroreningar som trafikbuller och det oroliga landskapet i MRT-linjekonstruktionen framför så att en lugn atmosfär kan skapas inuti byggnaden, " säger Jirawit Yamkleeb, medgrundare av Archismith.

"För att minska utrymmets klaustrofobiska känsla valdes glasblock som huvudmaterial eftersom det tjänar syftet och naturligt ljus fortfarande kan komma igenom, " sa han till Dezeen.

Inom glas tegelväggarna - som stöds på en stålram - är en hemlig trädgård med träd planterade på vardera sidan av en central väg. Ett vattendimningssystem har installerats för att kontrollera trädgårdens temperatur under varma dagar.

Enligt arkitekten är detta utrymme avsett att representera en stor trädgård som kommer att byggas som en del av lägenhetens utveckling.

"Det finns en stor trädgård i huvudutvecklingen så trädgården i försäljningsgalleriet skapas för att visa känslan av att" leva med naturen ", sade Yamkleeb.

Väggarna i glasstenar fortsätter inuti huvudbyggnaden där de omsluter en sittgrupp.

Tillsammans med detta ljusfyllda utrymme finns ett rum som innehåller modeller av utvecklingen, som leder till två show-lägenheter och kontor för säljarna.

Image

Totalt användes 20 000 glasstenar för att skapa Glassfästningen. Var och en av de använda rektangulära tegelstenarna har kanter som sträcker sig för att delvis dölja injekteringen. Denna detalj reducerade den synliga injekteringen från en standard 10 millimeter till två millimeter.

"Denna detalj är viktig för det estetiska i projektet eftersom det hjälper till att skapa en mer kontinuerlig look på glasfasaden, " tillade Yamkleeb.

Även om försäljningskontoret har byggts på hyrd mark, finns det en överenskommelse om att tegelstrukturen kommer att behållas när marken återlämnas.

"Vi är osäkra på byggnadens framtida program i hyresvärden men det kan användas som ett kafé med en fin trädgård inuti eller en Airbnb eftersom det redan finns två rum med bifogade badrum tillgängliga. Den framtida MRT-stationen är mycket nära så detta har stora möjligheter, "förklarade Yamkleeb.

Image