Anonim
Image

Way We Build skapar kapellliknande reträtt i nederländsk skog

Amsterdam arkitektstudio The Way We Build har byggt en mobil stuga med träkupolinteriör på en campingplats i Robbenoordbosskogen i norra Nederländerna.

Den 15 kvadratmeter stora stugan har utformats som en "meditativ naturreservat" vid Het bos-rotet - vilket betyder att skogen ringer - camping nära den nederländska kusten.

"Stugan är avsedd för storstadsfolk som vill föryngra sig nära naturen för att undkomma den digitala föroreningen i dag", säger Arjen Aarnoudse, medstifter av The Way We Build.

Den enkla stugan är konstruerad av en serie av poppelträbågar som stöder byggnadens tak och livliggar interiören.

"Dess konstruktiva poppelträbågar skapar en kupolstruktur, vilket ger gästerna en kapellliknande känsla, " berättade Aarnoudse Dezeen.

"I den religiösa arkitekturens historia användes kupolformen som en reproduktion av ett skydd mellan det jordiska och det övernaturliga, " fortsatte Aarnoudse.

"Formen på bågarna och kupolerna hjälper gästerna att återansluta sig med sig själva och skapa positiv energi för meditation."

En av bågarna fjädrar från en central kolonn som delar ett bäddarutrymme på baksidan av stugan från det kompakta vardagsrummet och köket.

En liten toalett ligger längs sovrummet, medan huvudutrymmet helt enkelt är färdigt med ett skrivbord och ett par stolar längs en vedeldare.

Image

Två av hyttens väggar är helt glaserade, så att besökarna kan se ut över campingen, medan de andra två solida väggarna är klädda med träklädnad.