Anonim
Image

Hackney House har svart snickeri och en bastu i trädgården

En glaserad förlängning hjälpte London-baserade Applied Studio att lysa upp den ljus-svaltade interiören i detta Hackney-hem, som har stolar med svart trädekor och bastu i trädgården.

Hackney House var tidigare värd för en serie mörka och pokiga rum men har översynts av Applied Studio för att bekvämt ta emot sina ägare - ett ungt par som köpte fastigheten för några år sedan.

Image

Fram tills nyligen hade paret arbetat i Europa, men när de återvände till London var de angelägna om att etablera sitt "drömhem" där de kunde bo i många år framöver.

"De älskade området, var nära Broadway-marknaden och ville förbättra sitt hus snarare än att flytta, " berättade studiochefen, Patrick Abrams, till Dezeen.

Studion började med att utöka baksidan av huset för att rymma en öppen planlösning matplats och matplats.

Hälften av rummet är dedikerad till köket, som har jet-svart träskåp och chevronmönstrade golv klädda med granitplattor.

Blekgrå marmor har använts för att skapa splashback, ytbänk och två hyllor där invånarna kan lagra porslin och ingredienser.

Image

"De ville ha en livlig kontrast mellan bakgrunden och elementen", förklarade studion.

"Så vi arbetade med dem för att införa naturliga element för att mjukgöra detta, därav det synliga kornet i snickeri, patinering av de skräddarsydda infällda handtagen och golvplattornas naturliga egenskaper."

Image

Den andra hälften av rummet är värd för ett matbord och stolar, ordnade under ett snett glasat tak.

Liksom i köket är golvet här chevronmönstrad men har färdigställts i lätt färgat trä. Det skapar en distinkt linje där en gränsvägg brukade stå, som studion hoppas att subtilt nickar till husets "ursprungliga karaktär".

En enorm genomskinlig svängdörr ger tillgång till den anlagda trädgården, där en ytterligare struktur har uppförts för att skapa ett utomhus- fritidsutrymme för kunden.

Inuti finns en liten träfodrad sittgrupp, dusch och bastu.

Studion har fört ljus in i resten av hemmet genom att använda Crittall-dörrar för att ansluta bostadsområden.

En expansiv ramlös takfönster toppar också husets nya trappuppgång med dubbla höjder, som leder upp till en zinkklädd mansardtak.

Den innehåller sovrummet, som fortsätter materialpaletten i bottenvåningen med mörka trägarderober i full höjd.

Majoriteten av dess intilliggande badrum har sedan klädts med grå marmorplattor, kompletterade med ett jet-svart duschhuvud och kranar.

Image