Anonim
Image

Muuto utökar Köpenhamnskontor med nya pastellfärgade arbetsytor

Det danska möbelmärket Muuto har utökat sina befintliga Köpenhamnskontor och skapat en showroom och en serie mångsidiga arbetsytor som är dekorerade i pastellfärger.

Huvudkontoret ligger ovanför den livliga shoppinggatan i Østergade i centrala Köpenhamn och är värd för Muutos kontor och showroom.

Mätningen av 1 400 kvadratmeter skapades det tre nivåer i samarbete med den lokalt baserade designbyrån Briq och ger ett större hem för Muuto, som tidigare hade fungerat från en enda våning i byggnaden.

"När vi var på en våning var det riktigt trångt, vi satt ovanpå varandra, " sa designdirektör Christian Grosen till Dezeen.

"Det var verkligen svårt att ens hitta ett skrivbord i utställningsrummet eftersom människor satt där och arbetade. Men det var en riktigt trevlig atmosfär, och vi ville faktiskt behålla lite av det."

Image

"Det talar tillbaka till varumärket och dess rötter i den skandinaviska designtraditionen - vi är ett mycket ärligt varumärke. Vi vill inte vara på den här sockeln, vi vill visa verkligheten [av varumärket] och hur det fungerar i verkligheten, "tilllade marknadschef Line Brockmann Juhl.

När det gällde planeringen av planlösningen pratade Grosen och Juhl först med olika medarbetare för att ta reda på vilken layout som skulle vara mest fördelaktigt för deras arbetssätt.

Till exempel behövde de i designavdelningen extra utrymme för att titta på material och göra prototyper, medan de i ekonomi med mer skrivbaserade uppgifter bad om att vara i ett lugnare område med mindre fottrafik.

"Det finns många unga människor i företaget, och de omfamnar utrymmen på ett helt annat sätt, " sade Grosen.

Image

"Analysen visade verkligen att det inte finns ett recept för att göra ett kontor, du måste förstå ditt företag, vad som är viktigt för dig och att du måste se en återspegling av varumärket och dess kultur, " tillade Juhl.

"Vi lägger allt detta i en smältkanna och erkände verkligen att du verkligen kan påverka hur människor känner genom att dekorera en plats på ett tankeväckande sätt."

Image

Huvudkontorets nedre våning innehåller nu showroom, som vid tidpunkten för öppningen innehöll en serie baby-rosa och smörgula partitioner som skiljer vardagsrumliknande uppsättningar klädda med Muuto-produkter.

Intill entrédörren finns ett salufärgat kafé som serverar drinkar och snacks till gästerna.

Image

Mot baksidan av detta golv finns en serie styrelserum stängda av svarta inramade paneler av fönsterrutor, och en handfull boxrum med enkla stolar och bord, där personalen kan fly för att koncentrera sig eller genomföra Skype-samtal.

På övervåningen på mellersta och översta våningarna finns ytterligare arbetsytor, inklusive ett antal mysiga, vardagsrumsstil där personal kan ha avslappnade möten.

Image

Ett antal av varumärkets högryggsoffor designade i samarbete med Anderssen & Voll har också prickats genom så att anställda kan arbeta bekvämt ensamma.

Små gardiner fixerade på spår i taket kan ge mer avskildhet vid behov.

Image

Mellanivån spelar också värd för en myntgrön kantin där personalen kan samlas för att äta lunch, komplett med löviga krukväxter och ett kök designat för varumärket av Reform.

En spiraluppsättning trappsteg på översta våningen leder upp till en takterrass med utsikt över stadens skyline, där de anställda kan sitta och arbeta under de varmare sommarmånaderna.