Anonim
Image

Korall- och blåytor smälter samman i Haeckels House spa

Vanligtvis har lugna färger övergivits till förmån för djärvare nyanser i Haeckels House dagspa i Margate, England, designat av varumärkets grundare Dom Bridges.

Spaet har lagts till Haeckels, en butik vid havet som erbjuder en rad hudvårdsprodukter inspirerade av thalassoterapi - en typ av terapi som använder havsvatten och ingredienser som samlats in från strandlinjen.

De två översta nivåerna i byggnaden på tre våningar har reviderats för att innehålla en handfull ljusa färgade spa-behandlingsrum, som går med i detaljhandelsutrymmet som har varit på bottenvåningen sedan 2012.

Dess inredning leddes av varumärkets grundare, Bridges, som ville undvika den återhållsamma färgpaletten som vanligtvis tillämpas på utrymmen som uppmuntrar till långsamt liv - en livsstilsrörelse från 1980-talet som uppmuntrar att gå tillbaka från det kaos i det dagliga livet .

Foto av Sam Scales

"Vi kommer alltid att följa [långsamt levande] -filosofi när det gäller produktion, men jag kände att det var viktigt för oss att bryta oss loss från rörelsens förväntade estetik och till en firande av färg och material, " förklarade Bridges till Dezeen.

"Jag ville att vi skulle lossna från de dämpade gråtonerna och vitvita; för mig representerar de en slags säker plats för design genom att inte uttala sig."

Bridges bad om hjälp från sina vänner på det lokalt baserade Reworks Studio för att genomföra strukturella förändringar i byggnaden, som inkluderade stabilisering av det försämrade taket och omarrangering av befintliga partitioner för att skapa en mer öppen planlösning.

Andra våningen är nu värd för ett par behandlingsrum, medan tredje våningen rymmer ett stort bad där gästerna kan sänka sig i vild tång samlad från den intilliggande stranden.

"Det som en gång var ett mycket mörkt, oinspirerande utrymme fördubblades plötsligt i storlek och blev lugnt med ett lugnande flöde, " sade Bridges.

Väggar har målad en blandning av krönblå och korallorange, avsedd som ett subtilt visuellt nick till det närliggande havsvattnet. Förutom pastellfärgade mjuka möbler och metallbelysning har varje rum sedan varit klädda med föremål tillverkade av tillväxtdesigners.

Detta inkluderar en vas av Charlotte Kidger, som består av färgade lager av industriavfall, och ett vävt abstrakt konstverk av Jo Elbourne, som är avsett att återspegla utsikten över landskapet som kan ses genom spaets framfönster.

Dessa delar kommer att roteras regelbundet, så att Haeckels House kan fungera som ett litet galleri som Bridges säger kommer att "fira nya material och design på ett mycket diskret sätt".