Anonim
Image Leong Leong och KFA slutför Hollywood-campus för Los Angeles LGBT + Center

Böjda glasblock, vita stucade volymer och gårdar är sammankopplade för att bilda denna nya community-anläggning för Los Angeles 'LGBT + community, designad av arkitektföretagen Leong Leong och KFA.

Anita May Rosenstein Campus markerar en stor utvidgning för centrumet, som erbjuder program och tjänster till 42 000 lesbiska, homosexuella, bisexuella, transpersoner och frågeformulär (eller queer) ungdomar och seniorer.

Image

Den New York- och LA-baserade studion, grundad av bröderna Dominic och Christopher Leong, och Killefer Flammang Architects vann en tävling för att utforma campus 183 700 kvadratmeter (17 066 kvadratmeter).

Beläget på Hollywoods Santa Monica Boulevard och North McCadden Place, vetter det nya komplexet mot Los Angeles LGBT Centre's The Village at Ed Gould Plaza, som består av en teater, konstgallerier, kontor och mötesplatser.

Det nya komplexet erbjuder ett ungdomscenter, ett drop-in-center, en ungdomsakademi, karriärtjänster, ett seniorcenter och en sovsal för att sova upp till 100 hemlösa, alla inrymda i en serie vit stuckatur och glasvolymer.

Image

"Det är ett fristående utrymme men också ett institutionellt gränssnitt till staden Los Angeles, " sa Dominic Leong till Dezeen. "Designen försöker verkligen förhandla om de två typerna av närvaro i staden, och vi tänkte verkligen på projektet som en slags mosaik av en mångfald av identiteter."

"Det finns denna horisontella sockel som är mycket porös och ovanpå är dessa flytande, mer skulpturella volymer som ger en stark närvaro och en institutionell skala, " tillade Dominic.

Image

Leong Leong och KFA fragmenterade campuset i olika volymer för att föra en "inhemsk skala" till anläggningen. Glasblocken har olika former, inklusive cirklar och kantiga kanter, för att ge byggnaden ett annat utseende än olika vinklar. Till exempel har den administrativa byggnaden en krökt kant mot Santa Monica-boulevarden.

Glasning är övervägande detaljerad med ett fritt mönster för att minska solvinsten och erbjuda integriteten integritet. Vissa delar lämnas emellertid vanliga för att bilda tre cirklar synliga från olika vinklar. Dessa former är avsedda att hänvisa till centrumets runda logotyp, liksom strålkastarna i Hollywood-filmindustrin.

Image

En serie gårdar slitsar in på campuset för att bryta upp programmet och säkerställa att olika användargrupper erbjuds gott om integritet.

"Byggnaden tillgodoser många behov för olika grupper, men den allra största är ungdomstjänster, som inkluderar akut- och övergångsboende, rådgivning, sysselsättning och utbildningstjänster, " säger KFA: s seniorledare och projektledare Jesse Ottinger. "Att organisera dessa utrymmen krävde att vi balanserade säkerhet och integritet med åtkomst och anslutning."

Dessa gårdar hjälper också till att få naturligt ljus längre inuti den stora byggnaden och hänvisar till gårdarna i bostäder i det omgivande området. "Vi tänkte på det historiska prejudikatet för Hollywood-gårdshusen och förde den bostadsskalan in i byggnaden, " sade Dominic.

Image

Bland de huvudsakliga gårdarna finns en rektangulär planterad trädgård som slitsar i mitten in i ungdomscentret. Glasdörrar lindar utomhusområdet och kan glida öppet till det gemensamma köket och huvudaktivitetsrummet inuti.

Ingången till uteplatsen för ungdomscentret toppas med en rund öppning som fortsätter det cirkulära motivet för Los Angeles LGBT Center.

Leong Leong och KFA införde också en offentlig torg längs North McCadden Place för att överbrygga den nya anläggningen med The Village på Ed Gould Plaza.

"Plaza var en viktig del av designen eftersom den ansluter till den befintliga anläggningen tvärs över gatan som är ett teater- och galleriutrymme", säger Dominic.

"Tanken var att skapa ett urbant rum eller en torg som anslutits till den befintliga anläggningen så att det blir ett slags kulturellt nav för projektet."

Image