Anonim
Image Cadaval & Solà-Morales omvandlar teater från 1800-talet till ett rymligt Barcelona-hem

Åldriga tegelväggar och takbjälkar antyder tidigare byggnader i denna byggnad i Barcelona, ​​som Cadaval & Solà-Morales har förvandlat till ett modernt hem.

Image

Teaterhuset har fått sitt namn efter sitt tidigare liv som dramatik och har översynats av den lokala studion Cadaval & Solà-Morales för att ha höga bo- och arbetsutrymmen.

Huset ligger bara en kort promenad från Avinguda Diagonal - en stor aveny som går igenom centrum av Barcelona - och sedan dess byggande i slutet av 1800-talet har också fungerat som en ladugård och toalettpapperslager.

Image

"Projektet syftar till att återhämta sig och utnyttja de konstruktiva värdena i den gamla teatern, avslöja dess tektoniska essenser och utnyttja amplituden som ger stor höjd till det stora diaphanösa centralrummet, " förklarade praxisen.

"Tanken var att bygga utan att påverka det existerande; förståelse att med tiden teatern säkert kommer att ha en annan användning och ett annat liv."

Genom att bibehålla byggnadens tidslitna tegelväggar och takbjälkar i trä har förvandlingen förvandlat den första halvan av bottenvåningen till två individuella arbetsstudior.

De flankerar en central inomhusparkering där invånarna öppet kan visa sin klassiska bil "som en skulptur".

"Det är ett konstverk i direkt relation till husets centrala utrymme", tillägger praxisen.

Varje studio är dubbelhöjd och har mezzaniner som rymmer arbetsbord, medan under finns små badrum och pentry.

Angränsande ligger ett stort öppen planlösningsområde som har fyllts med en mängd föremål och möbler för att göra det mysigare.

Dessa inkluderar bokfyllda hyllaggregat, primärfärgade sittpuvar, en stor orange bäddsoffa och flera samtida tryck prickade över väggarna.

Köksskåp och matbordet har en enkel matt-svart finish.

Den ena sidan av rummet har helt ersatts med svarta inramade fönster och glaserade svängdörrar, som ser ut till en uteplats utomhus. De höga trädladsdörrarna som ursprungligen stod här har använts för att fronta de två arbetsstudiorna.

Löviga krukväxter, ett par hängmattor och en liten pool kompletterar uteplatsen.