Anonim
Image

Pezo von Ellrichshausen vänder barock palazzo upp och ner med installationen "magisk öppen låda"

Den chilenska arkitektduon Pezo von Ellrichshausen har installerat en speglad struktur i Milanos Palazzo Litta, vilket skapar desorienterande reflektioner av sin barocka arkitektur.

Echo Pavilion, som beskrivs av studiogrundarna Mauricio Pezo och Sofia von Ellrichshausen som en "magisk öppen låda", erbjuder två typer av reflektion - en del är rätt väg upp, medan de andra är upp och ner.

Paviljongen ligger mitt i palazzos innergård. Det stämmer exakt med byggnadens fönster, kolumner och andra detaljer, men också med beläggningsmönstren på marken nedan.

En kub bildar basen i strukturen, medan den övre delen är en inverterad pyramid som lutar utåt i förhållandet 1: 2, i linje med andelarna av gården och palazzoväggarna.

Image

"Vi beslutade att den viktigaste aspekten av hela platsen var platsen i sig själv, " förklarade Pezo.

"Allt är baserat på den befintliga strukturen - proportioner, storlek och vinkel på öppningen - allt hänför sig till den befintliga byggnaden, " sa han till Dezeen.

"Vi ville göra något som skulle vara imponerande men samtidigt mycket ödmjukt och väldigt osynligt."

Paviljongen är klädd i polerat rostfritt stål, vilket ger reflektionerna. Men inuti försvinner den speglade ytan helt och den strukturella ramen avslöjas.

"Insidan visar dig den enorma ansträngning och struktur som behövs, " sa Von Ellrichshausen.

"När du går in försvinner inte bara alla reflektioner, utan paviljongen själv blockerar byggnaden."

Image

Det är också möjligt att se strukturen från olika vinklar, både på gården och genom palazzos fönster på första våningen, med en mängd ovanliga reflektioner. Till exempel, från vissa vinklar verkar det som om palazzos kolumner stöder paviljongens tak.

"Vi var mycket intresserade av att lägga till den dimensionen som är helt subjektiv, att var och en av oss får en annan upplevelse av dessa utrymmen, " tilllade Von Ellrichshausen.

Pezo och Von Ellrichshausen utforskar ofta matematiska geometrier i sitt arbete. Tidigare projekt inkluderar en paviljong gjord av 10 korsande cirklar och ett hus med en strikt grindad planlösning.

De ser alla sina projekt som en balans mellan ett autonomt objekt och något mycket kontextuellt.

"Vi gör här vad vi har gjort i varje projekt vi gör, en slags balans mellan objekt och sammanhang, " sade Pezo.

"Det är mer som en kontemplationsenhet, att se dig själv men också att se andra och möta naturens närvaro i en vidare mening."

Image

Echo Pavilion är på utställning på Palazzo Litta under hela Milanos designvecka, som fortsätter till den 14 april.

Efter det kommer strukturen att visas på en ny plats, innan det hittar ett permanent hem som en del av den privata samlingen av Piero Gandini, grundare av det italienska belysningsmärket Flos.

Som ett resultat har Pezo och Von Ellrichshausen utformat paviljongen för att hålla länge, till skillnad från andra Milanos designveckeanläggningar. De fyra betongbänkarna inuti placerar grunden och hjälper till att hålla strukturen väl jordad.

Image