Anonim
Image

Michele De Lucchi debuterar sin arbetsplats i Earth Stations i Milano

Deze kampanj: Arkitekten Michele De Lucchi förvandlar Poltrona Fraus flaggskeppsbutik till en futuristisk arbetsplats under Milanos designvecka.

De Lucchys övertagande av det italienska möbelmärket Poltrona Fraus flaggskeppsbutik i Milan, som kallas Connecting Experiences, kommer att se utrymmet förvandlas till en prototyp av hans Earth Stations.

Arkitekten kommer att dela utrymmet i flera "noder", var och en uppmuntrar besökarna att arbeta, fritid eller kommunikation. En utställning med renderingar och modeller som kommer att introducera besökare till jordstationerna kommer också att placeras i butiken.

De Lucchi, en italiensk arkitekt, har tillbringat två år på att undersöka hur utvecklingen av teknik kommer att hjälpa människor att utforma sina arbetsmiljöer i framtiden så att de kan komma närmare naturen.

"Jordstationer är aktiva arkitekturer som bildar nätverk som är lätta att nå och är byggda på platser som bildar eller förnyar stads- och infrastrukturnoder, " sade De Lucchi.

"De svarar på våra utvecklande livsstilar där konstgjord intelligens alltmer befriar människan från byråkratiska och repetitiva uppgifter och skapar en möjlighet att skapa platser som uttrycker personlig frihet och utnyttjar teknikens enorma potential."

Crown Station är en konceptuell arbetsyta design av Michele De Lucchi

Utrymmet kommer att baseras på två koncept Jordstationer som han utvecklade kallade Mountain Station och Crown Station.

Mountain Station är designad som ett konferensutrymme som kan sitta ovanpå ett berg, för att stadsbaserade arbetare kan dra sig tillbaka för att hitta inspiration. De Lucchi var tillgängligt med linbana och föreställde sig en organisk form insvept i ett andningsbart membran som skulle skydda besökarna från extrema väderförhållanden.

Kronstationen var upphängd över en naturlig klyfta eller ravin och designades som en dubbelbro med en krenerad profil som skulle hålla evenemang och utbildningsutrymmen. Dess form och inställning är utformad för att både symbolisera och uppmuntra idéförbindelse.

Connecting Experience kommer att vara första gången som De Lucchis jordstationsforskning presenteras för allmänheten.

Poltrona Fraus butik upptar en tidigare palazzo, och på sin innergård bygger De Lucchi en paviljong som basen för jordstationen. En dubbelhud av trä markerar övergångarna mellan olika zoner, och träd och växter kommer att prickas runt utrymmet för att uppmuntra besökarna att ansluta sig till naturen.

Poltrona Frau, som har samarbetat med De Lucchi i sju år, har valt ett urval av sina möbeldesigner för att komplettera installationen av Connecting Experiences.

Den Norman Foster-designade Cove-loungestolen kommer att användas för arbetszonerna, tillsammans med Lievore - Altherr - Parks kontorsystem Trust och Fred-skrivbordet av Roberto Lazzeroni.

Image Den Norman Foster-designade Cove-stolen av Poltrona Frau kommer att definiera arbetsområdena

Ett stort samarbetsutrymme kommer att ha gratis Wi-Fi och Apple-produkter som MacBook Air och iPad Pro för människor att använda, tillsammans med ett läsrum och en kaffebar med ett ljudspår kuraterat av tidningen Rolling Stone.

Föreläsningar och workshops om ämnen från hållbarhet till integritet, från talare som Roberto Palomba, Alberto Lievore och Pietro Gottardi, kommer att hållas i lärområdet.

Det kommer också att finnas en filmvisning av filmrelaterade filmer och dokumentärer, och en utställning av De Lucchi-verk som kommer att innehålla modeller och återgivningar.