Anonim
Image

Optisk illusion läggs till IM Peis Louvre-pyramide förstördes sedan omedelbart

Konstnären JR har skapat en gigantisk 3D-optisk illusion från papper som föreställer sig den ikoniska pyramiden vid Musée du Louvre i Paris som fortsätter under jorden, men den har redan förstörts.

Trompe l'oeil, som heter namnet The Great Pyramid's hemlighet, gjordes av 2 000 klistermärken som omger Pritzkerprisbelönta arkitekten IM Peis glasbyggnad, vilket gjorde att det verkar som om det skjuter ut från en vit utgrävd krater.

På 17 000 kvadratmeter var det den franska gatukonstnären JRs hittills största collage. Men inom en dag kvarlämnades det i rivor efter att besökare föll över den.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av JR (@jr) den 31 mar 2019 kl 12:25 PDT

JR sa att det var hans avsikt att stycket skulle ha en kort livslängd.

"Bilderna, som livet, är flyktiga. När konstverket väl har klistrats in lever det på egen hand. Solen torkar det lilla limet och med varje steg rivar människor bitar av det bräckliga papperet. Processen handlar om deltagande av frivilliga, besökare, och souvenirfångare, ”sade han på Twitter.

"Detta projekt handlar också om närvaro och frånvaro, om verklighet och minnen, om oförmåga."

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av JR (@jr) den 29 mar 2019 kl 15:24 PDT

Projektet skapades för att fira 30-årsjubileet för Louvre-pyramiden. På lördagen delade JR ett foto på sin Instagram taget från en förråd på museets tredje våning och bjöd in allmänheten att ta en titt.

En dag senare publicerade han en annan bild från samma vinkel, vilket avslöjade skadan. Skärmar har sedan dess installerats kring museets ingång för besökare att se den ursprungliga designen av The Secret of the Great Pyramid tillsammans med en tidsfördröjningsvideo om dess skapelse.

"Louvre-pyramiden är ett konstverk i sin egen rätt, en modern ikon. Sedan skapandet gör den dröm och inspirerar de största konstnärerna, " sa Jean-Luc Martinez, chef för Louvren.

"Så när JR kom för att träffa mig, tre år efter hans första spektakulära ingripande på Pyramiden 2016, för att presentera ett nytt förslag till samarbete, blev jag omedelbart förförd. Det förstorar detta ikoniska monument och gör att alla kan återanpassa det genom en populära och festliga föreställningar. "

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av JR (@jr) den 31 mar 2019 kl 03:59 PDT