Anonim
Image AI: Mer än mänsklig utställning på Barbican Centre i London

Topp 10 arkitektur- och designutställningar: våren 2019

För att fortsätta vår kvartalsvisa guide till de bästa arkitektur- och designutställningarna runt om i världen har vi valt 10 av de bästa att besöka. För att ta reda på branschhändelser som äger rum i april, maj och juni, såsom Milanos designvecka, titta på vår omfattande guide för månad för månad.

Image

Utforma kvinnor
NGV International, 180 St Kilda Road, Melbourne, VIC 3006
28 september 2018 - 28 september 2019

Denna utställning har spännande talanger som Zaha Hadid och Neri Oxman och tittar på rollen som samtida kvinnliga designers, från smycken och produktdesign till arkitektur och digitala verk.

Image

Det perfekta hemmet: Konst och design
Powerhouse Museum, 500 Harris St, Ultimo, NSW 2007
3 november 2018 - 19 maj 2019

Ideal Home utforskar hushållsarkitektur, design och teknik i Australien under de senaste 100 åren, med ett särskilt fokus på frågor som uppstår i hemmet, såsom inhemskt missbruk, hemlöshet och prisvärda bostäder.

Image

Broken Nature: Design Takes on Human Survival
La Triennale de Milano, 6 Viale Emilio Alemagna, 20121 Milan
1 mars - 1 september 2019

Med projekt av bland annat Kelly Jazvac och Formafantasma fokuserar Broken Nature på förhållandet mellan människor och natur, med särskild tonvikt på antropocen-eran - en föreslagen ny geologisk era, där människans påverkan är den dominerande kraften på jordens geologi.

Image

New Order: Art and Technology in the Twenty-First Century
Museum of Modern Art, 11 West 53 Street, 10019 New York
17 mars - 15 juni 2019

Denna utställning tittar på förhållandet mellan teknik och samtida konst genom en serie levande digitala simuleringar och storskaliga installationer från de senaste 20 åren.

Image

Balkrishna Doshi: Arkitektur för folket
Vitra Design Museum, 2 Charles-Eames-Strasse, D-79576 Weil am Rhein
30 mars - 8 september 2019

Denna utställning på Vitra Design Museum presenterar ett internationellt perspektiv på den Pritzkerprisbelönta arkitekten Balkrishna Doshi. Det första retrospektivet av hans arbete utanför Asien syftar till att öppna Doshis verk och den större konteksten av modern indisk arkitektur för världen.

Gunilla Palmstierna-Weiss
Moderna Museet, 7 Slupskjulsvägen, 111 49 Stockholm
30 mars - 29 september 2019

Verket av den svenska scenografen och bildkonstnären Gunilla Palmstierna-Weiss demonstreras i denna utställning genom ett urval av modeller och skisser gjorda mellan 1964 och 1984. Palmstierna-Weiss påverkades av rörelsen De Stijl och Bauhaus, i termer av den symboliska färgfunktion.

Mary Quant
V&A, Cromwell Road, London, SW7 2RL
6 april 2019 - 16 februari 2020

Med mer än 200 plagg avslöjar denna utställning hur Mary Quant lanserade en modrevolution på Storbritanniens klädmarknad på 1960-talet och innehåller tidigare osynliga stycken från hennes personliga arkiv.

Image

AI: Mer än mänskligt
Barbican Center, Silk Street, London, EC2Y 8DS
16 maj - 26 augusti 2019

Med forskningsprojekt av MIT och Neri Oxman, samt installationer från konstnärer inklusive Massive Attack, teamLab och Es Devlin, utforskar denna interaktiva utställning kreativ och vetenskaplig utveckling inom artificiell intelligens.

Image

Människans natur
Red Dot Design Museum, 11 Marina Boulevard, Singapore 018940
27 februari till 20 september 2019

Human-Nature undersöker robotarnas roll i samhället, liksom problemen med etik och autonomi kring ämnet. Utställningen innehåller en mängd olika tekniker byggda för att förbättra människors liv, såsom drönare, smart mode och Sonys Aibo-hund.

Image