Anonim
Image

Dezeens guide till de bästa evenemangen för arkitektur, design och teknik för 2019

Med hundratals designmässor, konferenser och mässor som äger rum runt om i världen varje år kan det vara svårt att välja vilket man ska delta. För att hjälpa dig har vi sammanställt en definitiv guide till över 50 av de bästa evenemangen 2019 för din kalender.

Hoppa till händelser månad för månad:

januari
februari
Mars
april
Maj
juni
juli
augusti
september
oktober
november
december

Image

januari

CES
8–11 januari, Las Vegas, USA
Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas startar året och visar ny teknik och produkter från världens största tekniska varumärken. Höjdpunkter från detta år inkluderar en promenadkonceptbil och en tvättbar tv.
www.ces.tech
www.dezeen.com/tag/ces

IMM Köln
14–20 januari Köln, Tyskland
Årets första interiör och inredningsmässa har produkter från mer än 1 200 leverantörer från 50 länder.
www.imm-cologne.com
www.dezeen.com/tag/imm-cologne

Interiördesign Toronto
17–20 januari, Toronto, Kanada
Nya och etablerade designers ställer ut och håller föredrag på denna Toronto designmässa, där Lyndon Neri och Rossana Hu från designstudion Neri & Hu är årets internationella hedersgäster.
www.interiordesignshow.com
www.dezeen.com/tag/ids-toronto

DesignTO (tidigare Toronto Design Offsite)
18–27 januari, Toronto, Kanada
Återvänder för sitt nionde år, tar festivalen en mängd designers och artister till den kanadensiska staden för att förvandla den till ett "nav för kreativitet".
www.designto.org

Maison & Objet
18–22 januari, Paris, Frankrike
Januariutgåvan av Maison & Objet - med temat Excuse my French! - sätter fokus på Frankrikes bidrag till den internationella designscenen. Det kommer också att finnas en serie installationer med titeln Vad är nytt? och en utställning med framväxande kinesiska designers.
www.maison-objet.com/
www.dezeen.com/tag/maison-objet

Arkitekt @ Work
30–31 januari, London, Storbritannien
Den två dagar långa mässan Architect @ Work i London riktar sig till arkitekter, designers och specifikatörer. I år kommer det att fokusera på temat Future-Proof, med betoning på vikten av att integrera hållbarhet i kommande projekt.
www.architect-at-work.co.uk
www.dezeen.com/tag/architectwork

Image

februari

Madrid Design Festival
1–28 februari, Madrid, Spanien
Varje februari förvandlas den spanska huvudstaden till en firande av design. Festivalens program syftar till att förändra attityder till design och hur den kan påverka varje liv och miljö. Årets kommittémedlemmar inkluderar Jasper Morrison och Lucas Muñoz.
www.madriddesignfestival.com

Stockholm Design Week
4–10 februari, Stockholm, Sverige
Med över 200 evenemang består denna firande av skandinavisk design av utställningar och installationer över hela staden. Som den plats där de flesta svenska, danska och norska designmärken lanserar sina årliga kollektioner avslöjar det ofta inredningstrenderna som kommer att definiera året. Höjdpunkter kommer att innehålla en installation av Note Design Studio som följer upp deras imponerande projekt The Lookout 2018.
www.stockholmdesignweek.com
www.dezeen.com/tag/stockholm-design-week

Stockholm Furniture & Light Fair
5–9 februari, Stockholm, Sverige
Under Stockholm Design Week-paraplyet kommer denna möbel- och belysningsutställning i år att innehålla över 700 utställare, inklusive tillverkare av svenska designklassiker och stigande unga designers.
www.stockholmfurniturelightfair.com

Surface Design Show
5–7 februari, London, Storbritannien
Detta tre dagar långa evenemang i London visar upp material för arkitektur och interiör. Årets utgåva innehåller 150 utställare, plus en pratserie med 52 högtalare.
www.surfacedesignshow.com
www.dezeen.com/tag/surface-design-show

Nomad St Moritz
7–11 februari, St Moritz, Schweiz
Collectible designmässan återvänder till St Moritz för ett andra år för att visa upp samlardesign i Chesa Planta herrgård. Arrangemanget, organiserat av kuratorerna Nicolas Bellavance-Lecompte och Giorgio Pace, tar på sig ett vintertema, i kontrast till sitt systerevenemang i Monaco på våren.
www.nomadstmoritz.com

Modernism Week
14–24 februari, Kalifornien, USA
Modernism Week som hålls varje år i Palm Springs är ett firande av den imponerande mitten av århundradens arkitektur och design i området.
www.modernismweek.com

Design Indaba
27 februari - 1 mars, Kapstaden, Sydafrika
Denna årliga konferens i Kapstaden drar både kända internationella designers och nykomlingar för att visa upp det bästa av globala och afrikanska kreativa industrier. Årets talare inkluderar arkitekten John Pawson, setdesignern Ana Crabtree och designern Yuri Suzuki.
www.designindaba.com
www.dezeen.com/tag/design-indaba

Image

Mars

XXII La Triennale di Milano
1 mars - 1 september, Milan, Italien
Triennale di Milano återvänder 2019 med temat Broken Nature. Samlade av MoMAs Paola Antonelli kommer utställningar att provocera diskussionen om hur arkitektur och design kan främja betydelsen av att tänka för vår art framtid.
www.brokennature.org

Singapore Design Week
4–17 mars, Singapore
Återkommande för sitt sjätte år kommer årets evenemang att äga rum i det nya National Design Center och har mässor, konferenser, utställningar, utställningar och workshops.
www.designsingapore.org/sdw

Design Shanghai
6–9 mars, Shanghai, Kina
Mässan kommer att se över 400 designmärken och gallerier från över 30 länder som visar upp sitt senaste verk, tillsammans med designforum, prisutställningar och utställningssamlingar från lyxmärken.
www.designshanghai.com

Festival of Design
8–16 mars, Shanghai, Kina
Tillsammans med Design Shanghai avser denna nya festival av Neri & Hu 's Design Republic att omfamna de gemensamma aspekterna av design. Genom utställningar, workshops och föredrag från internationella deltagare som Konstantin Grcic och SO-IL undersöks teman för inkludering, tvärvetenskaplig och innovativ design.
www.thedesignrepublic.com

Geneva Motor Show
7–17 mars, Genève, Schweiz
89th Geneva Motor Show samlar världens största bilföretag för att presentera nya koncept och modeller.
www.gims.swiss
www.dezeen.com/tag/geneva-motor-show

SXSW
8–17 mars, Texas, USA
SXSW, kort för South by Southwest, är ett program med teknikfokuserade konferenser och festivaler inom den interaktiva, film- och musikbranschen, som äger rum i hela Austin, Texas. Höjdpunkter inkluderar Featured Speakers, där professionella diskuterar idéer som formar framtidens design.
www.sxsw.com
www.dezeen.com/tag/sxsw/

Melbourne Design Week
14–24 mars, Melbourne, Australien
Denna serie av evenemang skapades för att lyfta fram den bästa designen i Australien och inkluderar en tvärvetenskaplig konferens, affärspresentationer och utbildningsprogram. Tema för designexperiment från 2019 provocerar deltagarna att svara på frågan "Hur kan design förändra framtiden?"
www.ngv.vic.gov.au/melbourne-design-week
www.dezeen.com/tag/melbourne-design-week/

samlar~~POS=TRUNC
14–17 mars, Bryssel, Belgien
Collectible återvänder för sin andra upplaga i mitten av mars till Bâtiment Vanderborght - en tidigare möbelaffär från 1930-talet. Gallerier och designstudior väljs av en expertkommitté för att skapa en uppslukande upplevelse för mässans besökare.
www.collectible.design
www.dezeen.com/tag/collectible-design

Arctic Design Week
18–23 mars, Lappland, Finland
Årets Arctic Design Week, som äger rum i Rovaniemi, Lappland, kommer att fokusera på temat Design for Happiness, med hopp om att svara på hur design bidrar till wellness och utvecklar denna inverkan i samhället. Årets rubrikutdelning till Arctic Design Company tillkännages under festivalens prisnatt.
www.arcticdesignweek.fi

Smart Workspace Design Summit, Spring Edition
21–22 mars, Berlin, Tyskland
Detta toppmöte är ett två-dagarsevenemang på KAOS Berlin och sammanför arbetsplatsstrateger, chefer, fastighetsproffs, interiörarkitekter och designers för att utveckla en konversation som omfattar framtiden för arbetsplatsdesign och teknik.
www.fleming.events/smartworkspacedesign

Boston Design Week
27 mars - 7 april, Boston, USA
Detta 12-dagars city-evenemang återvänder för sitt sjätte år för att öka allmänhetens medvetenhet om den viktiga roll design spelar i vardagen, genom interaktiva DIY-workshops till exklusiva museeturer i fyra kategorier: Designing Boston, Professional Focus, Design and Social Impact and Technical Design .
www.bostondesignweek.com

DesignMarch
28–31 mars, Reykjavík, Island
Staden Reykjavík förvandlas till "en stor designplats" för Islands 11: e årliga festival. Lokala designers samarbetar med internationella namn för att vara värd för workshops för allmänheten under fyra dagar, öppnar med en dag med föreläsningar. Mönster omfattar vanligtvis isländsk kultur och traditioner.
www.designmarch.is
www.dezeen.com/tag/designmarch

Image

april

Köpenhamns arkitekturfestival
4–14 april, Köpenhamn, Danmark
Nu på sjätte året syftar den tio dagar långa Copenhagen Architecture Festival till att utforska förhållandet mellan människor och arkitektur genom ett brett offentligt program med samtal, filmer, workshops och utställningar.
www.cafx.dk

Salone del Mobile
9–14 april, Milan, Italien
Salone del Mobile anses vara den viktigaste möbelmässan i världen. Tillsammans med huvudhallarna kommer årets evenemang att innehålla belysningsutställningen Euroluce och kontorsdesign-showcase Workplace 3.0. Unga designers visar sitt arbete i Salone Satellite-området.
www.salonemilano.it
www.dezeen.com/tag/salone-del-mobile

Milan Design Week
9–14 april, Milan, Italien
För att sammanfalla med Salone-mässan tar designen också över resten av den italienska staden, vilket gör Milanos designvecka till den största årliga sammankomsten i kalendern. Även känd som Fuorisalone, den stadsomfattande händelsen inkluderar designdistrikt Tortona, Brera och 5 Vie. Vanliga höjdpunkter inkluderar installationer av COS, Lee Broom och Design Academy Eindhoven och utställningar av Ventura Projects.
www.fuorisalone.it
www.dezeen.com/tag/milan-design-week

Maj

Designmånad Graz
10 maj - 9 juni, Graz, Österrike
Utställningar och verkstäder dyker upp över hela Graz för denna stadsomfattande festival, som i år fokuserar sitt program på kvinnor och design.
www.designmonat.at

Brooklyn Designs
10-12 maj, Brooklyn, USA
En butikbar utställning av moderna möbler, belysning, textilier och tillbehör från Brooklyn-baserade hantverkare, designers och tillverkare samt övertygande föredrag, kreativa installationer och praktiska verkstäder.
www.brooklyndesigns.nyc

NYCxDesign
10–22 maj, New York, USA
Denna festival visar design av alla discipliner i alla fem stadsdelar i New York, med mässor, detaljhandelsmöjligheter och en mängd samtal, installationer och showroom-evenemang i utsedda distrikt.
www.nycxdesign.com
www.dezeen.com/tag/nycxdesign

WantedDesign
16-20 maj, Brooklyn; 18-21 maj, Manhattan, New York, USA
Som en del av NYCxDesign presenterar dessa systerevenemang både lokal och internationell design på två platser, med fokus på examen och framväxande talang.
www.wanteddesignnyc.com
www.dezeen.com/tag/wanted-design

Rumänsk designvecka
17–26 maj, Bukarest, Rumänien
Mode, grafik och hantverk design finns alla i denna utställning av rumänsk kreativitet.
www.institute.ro/romanian-design-week
www.dezeen.com/tag/romanian-design

ICFF
19–22 maj, New York, USA
Den årliga International Contemporary Furniture Fair äger rum under fyra dagar på Manhattan's Javits Center, sammanfaller med NYCxDesign.
www.icff.com
www.dezeen.com/tag/international-contemporary-furniture-fair

Clerkenwell Design Week
21–23 maj, London, Storbritannien
Londonområdet med den största koncentrationen av möbelutställningslokaler och arkitektur- och designstudior är värd för sin egen designvecka varje maj.
www.clerkenwelldesignweek.com
www.dezeen.com/tag/clerkenwell-design-week

Habitat Expo
Datum TBC, Mexico City, Mexiko
Habitat Expo är en utställning av arkitektur, inredning och design i Mexico City, med ett konferensprogram om Mexikos inredningsindustri.
www.habitatexpo.xporegistro.com

Fiskars Village Art and Design Biennale
19 maj – 15 september, Fiskars, Finland
Den första invigningen Fiskars Village Art and Design Biennale kombinerar modern konst och design och kommer att engagera tillverkare med det lokala samhället.
www.fiskarsvillagebiennale.com

Image

juni

Atlanta Design Festival
1–9 juni, Atlanta, USA
Organiserad av MA! Design is Human, den 13: e upplagan av festivalen i den amerikanska delstaten Georgiens huvudstad kommer att innehålla en serie arkitekturturer och aktiviteter runt staden, vilket sätter Atlantas växande designindustri i rampljuset.
www.atlantadesignfestival.net

London Festival of Architecture
1–30 juni, London, Storbritannien
Denna månadslånga stadsövergripande firande av arkitektonisk praxis och experiment återvänder 2019 med temat Gränser. Höjdpunkter kommer att inkludera en festivalpaviljong av Pricegore och Yinka Ilori, som smälter samman afrikansk och europeisk design.
www.londonfestivalofarchitecture.org
www.dezeen.com/tag/london-festival-of-architecture

Birmingham Design Festival
6–8 juni, Birmingham, Storbritannien
Denna tre dagar långa festival kommer att ta en serie workshops, föredrag, utställningar, demonstrationer och visningar, uppdelade i grafiska, digitala och produkt "distrikt", till olika platser i hela staden.
www.birminghamdesignfestival.org.uk

AIA-konferens om arkitektur
6–8 juni, Las Vegas, USA
För 2019 äger American Institute of Architects årliga konferensevenemang i Las Vegas Convention Center. AIA hävdar att arenan kommer att bli en "materiallekplats".
www.conferenceonarchitecture.com
www.dezeen.com/tag/aia

NeoCon
10–12 juni, Chicago, USA
NeoCon är Nordamerikas viktigaste designutställning och konferens för kommersiella inredningar, inklusive en non-stop tidsplan för nätverksmöjligheter, presentationer och seminarier.
www.neocon.com

Design Miami / Basel
11–16 juni, Basel, Schweiz
Design Miamis partnerevenemang äger rum i Messe Basel mässhallen och visar samlardesign från hela världen. 2019-upplagan markerar det första året under en kuratordirektör, eftersom Aric Chen ersätter den nuvarande kreativa officer Rodman Primack.
www.basel2019.designmiami.com

Barcelona Design Week
12–19 juni, Barcelona, ​​Spanien
Konferenser, utställningar, affärsmöten och nätverkssessioner äger rum i den katalanska huvudstaden för detta veckolånga evenemang.
www.barcelonadesignweek.com

Jerusalem Design Week
13-20 juni, Jerusalem, Israel
Den åttonde upplagan av Jerusalem Design Week föreslår en omfattande reflektion över de många betydelserna i öst. Konvergerande i Hansen House, Center for Design, Media and Technology i Jerusalem, presenterar 200 designers och kuratorer från bland annat Israel, Kina, Japan, Rumänien, Taiwan, Turkiet, Indien och Belgien över 100 nya och befintliga projekt.
www.jdw.co.il

LA Design Festival
20 - 23 juni, Los Angeles, USA
LA Design Festival återvänder för ett nionde år. Höjdpunkter i år inkluderar offentliga designinstallationer, en designkvällsklubb, designturer, fyra dagars designkonfab, internationella utställningar, AIA Restaurant Design Awards och mer. Design Block Party på ROW DTLA och INTRO / LA återkommer också.
ladesignfestival.org

San Francisco Design Week
20–28 juni, San Francisco, USA
Programmet fokuserar på futuristisk design och centrerar kring San Franciscos band till både samtida designers och teknikföretag. Årets tema Community kommer att utforska hur de två kan arbeta tillsammans för att tänka om världens framtid. Inledande kvälls kick-off med en auktion av originalverk.
www.sfdesignweek.org

Design for Humanity Summit II: Design in the Time of Displacement
21 juni, New York, New York
Detta initiativ syftar till att driva humanitärt svar i en mer värdig, inkluderande och hållbar riktning genom att överbrygga expertis från humanitär, design, akademiker och privat sektor genom designdialoger och workshops.
www.fordham.edu/info/28119/design_for_humanity_summit

Architecture Film Festival London
25-27 juni
Detta är Londons första filmfestival som fokuserar på förhållandet mellan arkitektur och film och deras otaliga former. Händelseprogrammet och den internationella filmtävlingen ser ut för att upptäcka och främja nya talanger och bjuda in till diskussion.
www.archfilmfest.uk

Nya designers
26–29 juni och 3–6 juli, London, Storbritannien
Denna London-utställning visar arbetet med över 3000 begåvade akademiker från hela Storbritannien. Del I inkluderar textilier och mode, kostymdesign och smycken och metallbearbetning. Del II har arkitektur, interiör, möbler och produktdesign, plus grafik, illustration och digital konst.
www.newdesigners.com
www.dezeen.com/tag/new-designers

juli

Kosovo Arkitekturfestival
1 juli - 1 oktober, Pristina, Kosovo
Kosovo Architecture Festival är det största årliga evenemanget för arkitektur, urbanism och design i dess region, med mer än 40 enskilda evenemang spridda till och med juli, augusti och september. Årets huvudföreläsningar kommer att innehålla Jeffrey Shumaker, Odile Decq, Mohsen Mostafavi och Dezeen-chefredaktör Marcus Fairs.
www.kosovoarchitecture.com

Hello Wood International Summer School
15–21 juli, Csóromfölde, Ungern
För sitt 10-årsjubileum är Hello Wood värd för sin populära internationella sommarskola för unga arkitekter för att främja en "tänkande genom att göra" mentalitet. Temaprojekten med karneval kommer att ta itu med de mest angelägna frågor som samhället står inför och hur arkitektur kan hjälpa till att lösa dem. Hello Woods firande är en möjlighet att lära sig och samla de bästa unga talenterna för att främja ett blomstrande världsomspännande arkitekturgemenskap.
www.hellowoodfestival.com

AIFF
18–21 juli 2019, Melbourne, Australien
Möbler från Australien och Nya Zeeland är på utställning vid det här enda handelsevenemanget som äger rum i år på Melbourne's Exhibition Center, som en del av Decor + Design. VIVID Awards är en markerad kväll under evenemanget.
www.aiff.net.au

N'Golá-festivalen
26 juli - 18 augusti, São Tomé e Príncipe
N'Golá-festivalen för konst, skapande, miljö och utopier äger rum från tre veckor i São Tomé e Príncipe. Den samtida afrikanska konst- och kulturfestivalen handlar om mode, design, arkitektur, musik, gastronomi, teknik, hantverk och natur.
www.ngolafestival.org

augusti

São Paulo Design Weekend
18–25 augusti, São Paulo, Brasilien
São Paulo Design Weekend är en firande av latinamerikansk design, inklusive hundratals oberoende evenemang, från mässor till cocktailfester.
www.designweekend.com.br

Seattle Design Festival
16–25 augusti, Seattle, USA
Seattle Design Festival har stadsturer, utställningar, utomhusinstallationer, aktiviteter, genomsökning av stadsdelar och mer från 16 till 25 augusti. Vårt tema från 2019 utforskar hur vi uppnår den balans som behövs för vår jord, våra samhällen och våra familjer.
designinpublic.org

Den internationella designkonferensen
21–23 augusti, Chicago, USA
International Design Conference (IDC) är ett firande av designens mångfald, överlappning och obestridliga kraft. IDC inbjuder kreativa att utveckla en delad dialog som främjar samarbete och förstärker effekten av design.
www.internationaldesignconference.com

Design Biennale Zürich
28 augusti - 1 september, Zürich, Schweiz
Zürichs designbiennale återvänder i augusti 2019, vilket ger allmänheten möjligheter att upptäcka design på flera platser runt om i staden.
www.designbiennalezurich.ch

Medellín Design Week
28 augusti - 1 september, Medellín, Colombia
Medellín Design Week är ett årligt evenemang som äger rum i staden Medellin, Colombia. Det utforskar områden som produktdesign, industriell design, grafisk design, audiovisuell design, arkitektur, augmented reality och mer.
www.medellindesignweek.com

september

Detroit månad för design
1-30 september, Detroit, USA
Under den nionde upplagan av Detroit Month of Design (MoD) kommer staden att vara värd för mer än 55 evenemang, som kommer att samla designers, konsumenter och entusiaster för att fira Detroits roll som ett nationellt designcenter.
www.detroitmonthofdesign.com

Helsingfors designvecka
5–15 september, Helsingfors, Finland
Arrangemanget för den finska festivalen inkluderar utställningar, modevisningar, föredrag och workshops samt ett växande antal satellithändelser. Den nya barnens designvecka skapar också möjligheter för de allra yngsta designfansen.
www.helsinkidesignweek.com
www.dezeen.com/tag/helsinki-design-week

Paris Design Week
6–15 september, Paris, Frankrike
Paris Design Week omfattar 2019: s andra utbetalning av stadsmässan Maison & Objet, plus öppna studior och designshower runt stadens centrum, med arbete av studenter, akademiker och kommande designers.
www.maison-objet.com/en/paris-design-week
www.dezeen.com/tag/maison-objet

Seoul Biennale of Architecture and Urbanism
6 september - 10 november, Seoul, Sydkorea
Efter framgången med invigningshändelsen 2017 återvänder Seouls arkitekturbiennala 2019 med temat Collective City.
www.seoulbiennale.org
www.dezeen.com/tag/seoul-architecture-biennale

Möbler Kina
9–12 september, Shanghai, Kina
Kinas internationella möbelutställning återvänder till Shanghai för att visa upp en rad samtida och traditionella mönster.
www.furniture-china.cn

Tallinn Architecture Biennale
11 september - 3 november 2019, Tallinn, Estland
Tallinns arkitekturbiennale återvänder för det femte året i september till det största arkitekturevenemanget i regionen. Med temat Beauty Matters kommer Londonbaserade kurator Yael Reisner att använda evenemanget för att utforska uppfattningen om arkitektonisk skönhet i den digitala tidsåldern.
www.tab.ee

Internationell bilutställning Frankfurt
12–22 september, Frankfurt, Tyskland
Världens största bilutställning äger rum i Frankfurt i år och visar nya koncept och produkter från världens största bilföretag.
www.iaa.de
www.dezeen.com/tag/frankfurt-motor-show

London Design Festival
14–22 september, London, Storbritannien
London Design Festival, som sker över hela huvudstaden, innehåller en serie designshows, inklusive London Design Fair, 100% Design och designjunction.
www.londondesignfestival.com
www.dezeen.com/tag/london-design-festival

INDEX
17-19 september, Dubai, Förenade Arabemiraten
INDEX, som startades 1990, är ​​Mellanöstern och Nord-Afrikas största samling för designgemenskapen. Som en del av Middle East Design and Hospitality Week (MEDHW), den största firandet av design och gästfrihet för alla saker, kommer INDEX att vara värd för över 1 000 internationella och lokala företag och förvandla Dubai World Trade Center till en kreativ lekplats för regionens design och passform- out community.
www.indexexhibition.com

Feria Habitat Valencia
17–20 september, Valencia, Spanien
Denna hushållsdesign och dekorationsmässa är värd 600 utställare med fokus på produkter tillverkade i Spanien.
www.feriahabitatvalencia.com

Arkitekturen för akutmötet
19 september, London, Storbritannien
Dezeen är mediepartner för detta toppmöte som samlar designers, aktivister och medborgare för att överväga vägen framåt i en situation med klimatnödläge. Högtalare inkluderar Extinction Rebellion, Maria Smith och Steve Tompkins från arkitektfirman Haworth Tompkins.
www.architecturefoundation.org.uk

Porto Design Biennale
19 september - 8 december, Porto och Matosinhos, Portugal
Den första Porto Designbiennalen försöker analysera den nuvarande disciplinära utformningen av design och föreslår en bred reflektion över de nya transformationer som definierar det nya årtusendet och designens roll i ett förändringsram. Ett brett program med utställningar, föreläsningar, workshops och presentationer kommer att hållas på flera platser i städerna Porto och Matosinhos.
www.portodesignbiennale.pt

Designyatra 2019
19-21 september, Goa, Indien
Indiens största designkonferens drar kända internationella designers och nykomlingar för att visa upp det bästa av global design. I sin 14: e upplagan fokuserar Kyoorius Designyatra nu på innovation, inspiration och spetskompetens.
www.designyatra.com

Chicago Architecture Biennial
19 september - 5 januari 2020, Chicago, USA
Yesomi Umolu samlar den tredje upplagan av Chicago Architecture Biennial, som inrättades för att etablera staden som ett centrum för arkitektkunskap. Arkitekter, konstnärer och designers från USA och utomlands kommer att inbjudas att presentera sina verk.
www.chicagoarchitecturebiennial.org
www.dezeen.com/tag/chicago-architecture-biennial

Biodesign här nu
19-21 september, London, Storbritannien
Denna utställning visar upp 35 framväxande internationella designers och nystartade företag med banbrytande idéer som kommer att forma vår framtid. Projekt som bryter gränserna mellan biologi, design och teknik. Från hållbar pollination till vuxet mode och personliga mediciner.
www.opencell.bio/ldf

Designjunction
19-22 september, London, Storbritannien
Designjunction presenterar världsledande designers och banbrytande varumärken som formar design idag och samlar de nyaste och mest framtänkande designerna av möbler, belysning och tillbehör.
www.thedesignjunction.co.uk

Beijing Design Week
23–30 september, Peking, Kina
Utställningar och installationer skapas i Pekings hutongs, industrilager och konstnärssamhällen för denna designvecka .
www.bjdw.org
www.dezeen.com/tag/beijing-design-week

Bienal de Arquitectura Latinoamericana
24–27 september, Pamplona, ​​Spanien
Biennalen av Latinamerikansk arkitektur (BAL) återvänder för sin sjätte utgåva, som en plattform för diskussion för nya professionella i Spanien. Liksom tidigare utgåvor kommer tvåårsperioden att ha ett värdland - i år är Uruguay.
www.as20.org/bal

IDS Vancouver
26-29 september, Vancouver, Kanada
Interior Design Show är västra Nordamerikas största showcase av nya produkter och möbler, designers och avantgardekoncept från Nordamerika och därefter. Nu till sitt 15: e år har mässan vuxit till att omfatta olika programmering och workshops för ungdomar, designbranschen och allmänheten.
idsvancouver.com

Oslo Arkitektur Triennale
26 september - 24 november, Oslo, Norge
Degrowth är temat för Oslo Architectural Triennale 2019, kuraterad av Maria Smith och Matthew Dalziel från Interrobang, och Dezeen-kolumnisten Phineas Harper. Den kommer att utforska alternativ för arkitektur i ett samhälle med ökande mänsklig påverkan.
www. oslotriennale.no/

XII Bienal Internacional de Arquitetura de São Paulo
Datum TBC, São Paulo, Brasilien
Todo Dia, eller Everyday, kommer att vara temat för denna tvååriga kurat av arkitekterna Ciro Miguel, Vanessa Grossman och Charlotte Malterre-Barthes. De syftar till att lyfta fram hur en rörelse mot det vanliga kommer att presenteras i den framtida praktiken av arkitektur.
www.iabsp.org.br/bia

Wien Design Week
27 september - 6 oktober, Wien, Österrike
Övervakad av regissören Lilli Hollein, Österrikes största kuraterade designfestival har en rad utställningar och platsspecifika installationer. Bland höjdpunkterna ingår Passionswege-projektet, där samtida designers designas i kombination med traditionella wenska tillverkare. Varje år erbjuder evenemanget också en inblick i det kreativa arbetet i ett annat europeiskt land, där Finland kommer att vara gästland för 2019.
www.viennadesignweek.at
www.dezeen.com/tag/vienna-design-week

Modesto Arkitektur och designvecka
Datum TBC, Modesto, USA
Även känt som MAD Week, och detta evenemang erbjuder guidade och själv guidade turer i modern arkitektur och utställningar över den kaliforniska staden.
www.madweek.org

Image

oktober

Trienal de Arquitectura de Lisboa
3 oktober – 2 december, Lissabon, Portugal
Lissabonarkitekturen Triennial firar sin femte upplaga, med titeln The Poetics of Reason. Fem viktiga tematiska utställningar diskuterar alternativa perspektiv på arkitektur och rationalitet.
www.trienaldelisboa.com

Warszawa hem
3-6 oktober Warszawa, Polen
Warsaw Home är en fyra dagar lång interiördesignmässa i Warszawa. Under treårsperioden har den blivit den största händelsen av denna typ i Central- och Östeuropa.
warsawhome.eu

Amman Design Week
4-12 oktober, Amman, Jordanien
Denna uppslukande upplevelse inom designkultur i Mellanöstern är tillbaka för sin tredje upplaga, med temat Möjligheter. Med ett program med stora kuraterade utställningar, installationer, workshops, föreställningar och samtal som äger rum över hela staden, lovar Möjligheter att vara en firande av det fiktiva, ofullständiga och olösta.
ammandesignweek.com

Hyderabad Design Week
9-13 oktober 2019, Hyderabad, Indien
Med temat Humanising Design samlar Hyderabad stadsbyggande designfestival ledande utövare för att utforska sin roll som problemlösare och förändringsskapare och presentera det bästa inom mänsklig centrerad designinnovation.
hyderabaddesignweek.com

Dezeen dag
30 oktober, London, Storbritannien
En internationell arkitektur-, interiör- och designkonferens anordnad av Dezeen. Det ska syfta till att sätta dagordningen för den globala designgemenskapen, ta itu med viktiga ämnen och lyfta fram nya talanger från hela världen. Dezeen Day är utformad för att vädja till alla Dezeen-läsare, Dezeen Awards-deltagare och alla som har ett stort intresse för modern arkitektur och design.
dezeenday.com

Berlin Design Week
10–17 oktober, Berlin, Tyskland
Berlin Design Week visar påverkan av Bauhaus-epoken på modern design. Det kommer att återuppliva den nuvarande konsensus i enskilda utställningar, samtalformat, paneler, workshops och mer.
www.berlindesignweek.com

XVII Biennial of International Architecture
15–26 oktober, Buenos Aires, Argentina
Denna händelse ser Buenos Aires förvandlas till ett utrymme av "korsande kulturella dialoger", genom en serie föreläsningar, utställningar och diskussioner. Högtalare i år inkluderar Bjarke Ingels och Flores & Prats.
www.labienalarq.com

Conscious Cities Festival 2019
15–19 oktober, New York, USA
Uppgiften med festivalen Conscious Cities-festivalen 2019 är att tillhandahålla en fem dagars inlärningsmiljö för att utforska hur vetenskapligt informerad design kan skapa en friskare och mer inkluderande stad. Varje dag på festivalen kommer att ta itu med pressande frågor som samhället står inför, grupperade i fyra teman: motståndskraft, familjer, åldrande och mental hälsa.
theccd.org

Smart Workspace Design Expo
17–18 oktober, Amsterdam, Nederländerna
Efter Berlin-evenemanget under våren kommer detta designtoppmöte i Amsterdam att utforska kontorsdesignämnen med högtalare från hela världen.
www.fleming.events/smart-workspace-design-expo

Designart Tokyo
18–27 oktober, Tokyo, Japan
Den tredje Designart kommer att vara värd för utställningar och samtal över Tokyo, med målet att återuppliva stadens kreativa scen. Årets tema är känslor.
www.designart.jp
www.dezeen.com/tag/designart-tokyo

Dutch Design Week
19–27 oktober, Eindhoven, Nederländerna
Unga och kommande designers från Nederländerna och bortom nuvarande konceptuell och experimentell design över hela staden på denna fasta favorit på schema för designveckan.
www.ddw.nl
www.dezeen.com/tag/dutch-design-week

Image

november

Design Canberra Festival
November, Canberra, Australien
Design Canberra Festival är en fest för alla saker design. Under november kommer över 200 evenemang, utställningar, samtal, turnéer, aktiveringar, marknader, samarbeten, konststudior och öppna hem att förvandla Australiens huvudstad till en ny plattform för det bästa inom design.
designcanberrafestival.com.au

Austin Design Week
4-9 november, Austin, USA
Austin Design Week är värd för sin fjärde årliga serie evenemang och workshops för det lokala samhället. Årets tema, Make Space, fokuserar på att ta bort hinder för att ställa villkor för alla att arbeta, leva och trivas.
austindesignweek.org

Belfast Design Week
4-10 november, Belfast, Storbritannien
Belfast Design Week är en årlig designfestival i Nordirland. Det kommer att äga rum för femte året i rad mellan 4-10 november 2019 på platser över Belfast. Den innehåller föredrag, workshops, turer, utställningar, pop-ups och mer och är kuraterade av lokala designers och designentusiaster. Designområdena omfattar allt från digital och UX till grafik, produkt och arkitektur.
www.belfastdesignweek.com

Nashville Design Week
4-8 november, Nashville, USA
Nashville Design Week syftar till att föra samman designpersonal och allmänheten i en serie utställningar, samtal, turer, workshops och installationer som visar Nashvilles designtalang och utbildar allmänheten om alla designyrkenes roll i att förbättra livet.
nashvilledesignweek.org

Sharjah Architecture Triennial
9 november - 8 februari
En ny treårig arkitekturlansering i Förenade Arabemiraten försöker kasta helt nya perspektiv på Mellanöstern. Adrian Lahoud, den första kuratören, sätter samman tre månader med händelser i ämnet Rights of Future Generations.
www.sharjaharchitecture.org

Dubai Design Week
11–16 november, Dubai, Förenade Arabemiraten
Internationella designers presenterar möbler, belysning, textilier och teknik på marknaderna i Mellanöstern och Nordafrika på denna mässa som ligger i Dubais designområde. Förra årets höjdpunkter inkluderade Desert Cast-stolarna av en trio av designers från Kuwait.
www.dubaidesignweek.ae
www.dezeen.com/tag/dubai-design-week

Image

december

Design Miami
2–8 december, Miami, USA
Design Miami förenar gallerister, designers, kuratorer och kritiker från hela världen för att fira och främja samlarobjekt. Showen tilldelar också ett Design Visionary-pris.
www.designmiami.com
www.dezeen.com/tag/design-miami

ICFF South Florida
3–5 december, Fort Lauderdale, USA
South Florida-utgåvan av New Yorks International Contemporary Furniture Fair kommer att äga rum på Fort Lauderdale Convention Center, med Luxe Interiors + Design och HD-paviljonger med populära varumärken / design och lyxiga detaljhandelsinredningar.
www.icff.com/florida

World Architecture Festival
4–6 december, Amsterdam, Nederländerna
Detta tre-dagars konferensevenemang centreras kring priserna, som beslutas efter en serie med öppna kriterier. Evenemanget avslutas i en gallamiddag där det eftertraktade World Building of the Year-priset tillkännages.
www.worldarchitecturefestival.com
www.dezeen.com/tag/world-architecture-festival