Anonim
Image

Phaidon benämner Spencer Bailey som redaktör i stort

Spencer Bailey, tidigare redaktör för tidningen Surface, har utsetts till redaktör för Phaidons arkitektur och designpublikationer.

Den amerikanska författaren, redaktören och journalistens nya position tillkännagavs den 26 oktober 2018. Bailey, som hjälpte Surface under fem år, beskrev Phaidon som "en av de sista bastionerna av kvalitet i tryckta medier".

"Nu mer än någonsin behöver vi innehåll som gör att människor kan sakta ner och vända sig inåt", sade han i ett uttalande. "Och Phaidon, med sitt fokus på redaktionellt djup, vackra bilder och rena layouter, gör exakt det genom sina oklanderliga böcker."

Bailey och Phaidon samarbetar om erbjudande om arkitektur och design

I den nyskapade rollen på Phaidon kommer Bailey att arbeta med förlagets samling av design- och arkitekturböcker och utvidga sitt nuvarande erbjudande.

"Vi ser fram emot att ha Spencer på Phaidon och se hans tillägg till vår redan robusta arkitektur- och designlista", säger Phaidons vd Keith Fox. "Det är en särskilt spännande tid för honom att gå med i företaget precis som vi börjar expandera till inredning."

Bailey, 33, lämnade sin roll som chefredaktör för Surface - en New York-baserad tryck- och webbpublikation som täcker design, arkitektur, mode, kultur och resor - tidigare i år.

Han gick med i tidningen som assistentredaktör 2010 - samma år som han fick en magisterexamen i journalistik vid Columbia University Graduate School - efter praktikplatser i publikationer som Vanity Fair och Esquire.

Bailey öppnade tidningen Surface design för en bredare publik

Bailey blev tre år senare befordrad till chefredaktör för Surface och syftade till att öppna tidningen för en bredare publik. Prestationerna under hans mandatperiod omfattade en omfattande översyn av tidningens design, som avslöjades 2013 som hans första nummer som redaktör.

Han genomförde också intervjuer med internationella designers, arkitekter och konstnärer som David Adjaye, Tadao Ando, ​​Thom Browne, Zaha Hadid och Jacques Herzog, liksom huvudpersoner i samtida kultur, som Kanye West - som fick internationell uppmärksamhet.

Bailey har också bidragit till The New York Times Magazine, Newsweek och Bloomberg Businessweek. 2016 skrev han en bok om det italienska inredningsarkitekten Paola Navones verk, kallad Tham ma da: The Adventurous Interiors of Paola Navone, som publicerades av Pointed Leaf Press 2016.