Anonim
Image

Fernanda Canales avslutar reflekterande paviljong för Design Week Mexico 2018

Träd, barkchips och besökare återspeglas alla i speglar bakom den allvarliga svarta utsidan av denna paviljong, som den mexikanska arkitekten Fernanda Canales skapade för årets Design Week Mexico.

Image

Canales paviljong byggs bredvid Museo Tamayo i Mexico Citys Chapultepec-park, nära en stig som går från konstinstitutionen till det närliggande National Museum of Anthropology.

Image

Strukturen kallades Museo Abierto eller Open Museum och byggdes för festivalen Design Week Mexico 2018 för att ge en plats för paus vid korsningen, där förbipasserande kan njuta av det omgivande parklandet.

"Tanken är att göra ett riktigt offentligt skick", sa Canales till Dezeen. "Du behöver inte köpa en biljett, du behöver inte göra linjer, den är öppen 24 timmar, sju dagar i veckan."

Image

Besökare uppmanas att slingra sig mellan en serie korsande, matta svarta väggar som är ordnade i en lång och smal layout runt befintliga träd. Inuti är installationen uppdelad i tre uteplatser, med en stor speglad del som bildar centrum.

"Museer är vanligtvis stängda utrymmen, och den viktiga delen av museet är mestadels bitarna och inte åskådaren, " sade arkitekten. "Vi inverterar den idén: museet är en öppen plats där deltagarna är en del av utställningen."

I det reflekterande avsnittet erbjuder smala luckor i väggarna glimt till parken, medan en stor öppning leder till en gräsbevuxen lutning bredvid Museo Tamayo. Bänkar inbyggda gör att besökarna kan sitta och vila.

Canales, som är baserat i Mexico City, lämnade väggarna i de två flankerande uteplatserna helt svarta för att göra en åtskillnad till de speglade områdena.

"Utsidan är verkligen stängd, " sa hon. "Det är en svart, verkligen avstängd struktur."

"När du är inne, där det är tänkt att vara inneslutet, är det där utrymmet öppnas, " fortsatte Canales. "Du kommer in i det centrala området, det inre utrymmet, och det öppnas helt och multipliceras, och det tar vegetationen inuti och folket utanför."

Image

Arkitekten kom med den labyrintiska utformningen av strukturen som svar på en snäv budget och tidslinje. Paviljongen designades på fyra veckor och byggdes i följande tre.

Det enkla väggarrangemanget bygger på verk av den mexikanska arkitekten Luis Barragán och den portugisiska arkitekten Álvaro Siza, enligt arkitekten.

Image

Men materialiteten syftar till att dra en direkt kontrast med den blekare Museo Tamayo, som slutfördes av arkitekterna González de León och Abraham Zabludovsky på 1980-talet.

Image

"Det är en dialog av motsatser, " sade Canales. "Den ena är monumental, den andra är flyktig."

"En är stängd, den andra är öppen, " fortsatte hon. "Den ena har en grov struktur, den andra är slät. Den ena är nästan vit, den andra är svart."

Image

En paviljong installeras årligen på samma plats för att sammanfalla med stadens hela Design Week Mexico-evenemanget, som ägde rum i år 10-14 oktober 2018. Förra året avslutades av den mexikanska arkitektstudion Materia, och tog formen av en spalt, vit konkret yogahub.

Med stöd av både museet och designveckan ses strukturen som Mexikos stads motsvarighet till Londons Serpentine Gallery Pavilion och Melbournes MPavilion.

Image