Anonim
Image

Från Works skapar kök som refererar till Peak District-landskapet

Sheffield-baserad studio From Works har skapat ett skräddarsytt kök med material och färger baserat på en mossatäckt berg som finns i norra Englands Peak District.

Det 20 kvadratmeter stora köket är skapat för att förlänga ett familjhem i Sheffield, och kombinerar grönfärgad plywood och ångad boksnickeri med grå bänkskivor i fossil kalksten och stänk tillbaka från ett Derbyshire stenbrott.

Image

"Kundens uppgift var för ett lugnt men ändå varmt kökutrymme som samtalade med trädgården, ett av paret var en landskapsarkitekt, och också ett rum som arbetade med den större hela den befintliga byggnaden, " Darren Hancock, co- grundare av From Works, berättade för Dezeen.

"Deras första inspirationsbild för oss var av en mossatäckt sten som tagits under en promenad i det närliggande toppdistriktet, " fortsatte han. "Detta skapade konversation om att försöka skapa ett rymd och en materialpalett som hänvisade till Sheffields speciella position som en jordnär förnyande stad som är unikt ansluten till det vackra omgivande Peak District."

Köket, som var handgjort i Sheffield, består av en kökö av bokträ och en serie grönfärgade plywoodväggenheter. De grå bänkskivorna är tillverkade av en lokal sten som heter Mandale Fossil Limestone.

Köket inkluderar också ett skräddarsytt frukostbord med en vit oljad plywoodskiva, en rostfritt stålram och skinnfötter.

"Bordet är enkelt och blygsamt i sin design och fungerar som en bakgrund i rymden", säger studion, vars projekt sträcker sig över arkitektur, inredning och möbeldesign.

"Allt material och tillverkning för frukostbordet hämtades lokalt och det färdiga stycket gjordes i Sheffield."