Anonim
Image

Davidpompa skapar "livlig rundtur" av material i sin showroom i Mexico City

Designstudio Davidpompa har renoverat sin showroom i Mexico City för att inkludera ett rikt collage av de lokala materialen som finns i sina produkter, som stora bitar av vulkanisk sten, väderbitna mässings- och kopparringar och dekorativ svart lera.

Davidpompa har ockuperat sin utställningslokal i Roma Norte - ett trendigt grannskap i den mexikanska huvudstaden - sedan 2013, men valde nyligen att granska utrymmet för att bättre beskriva de material som den använder för sina belysningskonstruktioner.

Under hela presentationen visas produkterna tillsammans med råversioner av material som används för att tillverka dem. Dessa inkluderar hyllor av rosa sten, väggar täckta i cirklar av oavslutat mässing och koppar och glasrutor kvar i sned.

"Vi har återuppfunnit vårt showroom, skapat ett utrymme för att uppleva våra material och blivit inspirerad av deras väsen, " sade Davidpompa i ett projektförklaring. "Dess koncept, namnet The Material Space, avslöjar ursprunget till våra produkter; material är vår utgångspunkt."

"Vi har skapat en serie kompositioner, sammanställt råvaror med färdiga produkter, öppnat ett utrymme för konversation och belyser förhållandet mellan dem, " tilllade studion.

Företaget - vars design inkluderar en uppsättning lampor snidade från sten bryts i Mexiko - använder traditionella mexikanska material och hantverk för att göra sina produkter.

Utrymmet fungerar därför som "en visuell utforskning av vårt materials estetik och identitet", sa Davidpompa. "Resultatet är en livlig rundtur i våra produkternas historia och sammanhang, en upplevelse genom mexikansk hantverk och tradition."

Vid ingången är en display av mönster tillverkade av Barro Negro - en svart lera som produceras i mexikanska staten Oaxaca - inklusive den mönstrade receptionen och pendelljus.

Den monokroma paletten fortsätter med en serie handvävda La Caleta-lampetter som pryder bakväggen och matchande pendelljus som leder in i nästa rum.

Studion beskriver detta stora utrymme som "en ännu mer teaterupplevelse" med sina olika material och produkter som visas.

I ett av hörnen ger en visning av kopparrör och rosa kantarstenar bitar bakgrunden för Ambra-väggen och bordslampan - design som studion snider från berget. En annan sektion använder en collage av Talavera-plattor för att rama in lampor.

Det finns också bitar av onyxrock, en rå mässingsplatta och strukturerade träblock.

Med moderna och minimala former utgör dessa mönster en kontrast till utställningslokalens arkitektur - ett utsmyckat utrymme på bottenvåningen i en fransk stil från 1900-talets byggnad typisk för Roma Norte.

Den har högt i tak, med naturligt ljus som flödar in genom höga fönster och ett antal utsmyckade detaljer som trädörrar och fönsterramar och dekorativa vägglister.

Blekar golv-till-tak-gardiner bildar rumsliga uppdelningar och delar upp en mer mysig, mörkare miljö på baksidan. Här är väggar täckta med skivor av grovmässigt mässing och koppar inställningen för visning av mässingshängen Cupallo-lampor.

Image

"Detta är det sista stoppet där besökarna erbjuds ett utrymme för tankar och diskussioner om samlingen, " sa studion.

"En extraordinär vy som sammanfattar vad materialutrymmet syftar till: öppningsrum för konversation om våra material och visa upp utgångspunkten för vår kreativa process."