Anonim
Image

Pop-up-restaurangen Diner serverar en bit Americana i Milano

Besökare i Milanos designvecka kan ta förfriskningar på en amerikansk restaurang av Rockwell Group installerad i en järnvägsbåge.

Rockwell Group samarbetade med Surface magazine och designkonsult 2x4 för att skapa The Diner, som ligger under spåren som går in i Milanos järnvägsstation.

Installationen fungerar som en restaurang och bar under veckans längd och serverar typisk amerikansk mat i en miljö inspirerad av traditionella matgäster i USA.

Image

Rockwell Groups grundare David Rockwell, som arbetar allt från kulturella platser till teateruppsättningar, utformade utrymmet för att föra samman fyra olika typer av Stateside-matställen: restaurangen vid vägarna, East Coast luncheonette, Midwest diner och West Coast diner.

"Diners är unikt amerikansk och varaktig i vår kulturella ikonografi, " sade Rockwell. "Vårt mål är att fånga restaurangens iboende optimistiska och demokratiska anda som drar människor av alla bakgrunder att skapa en välkomnande, livlig, engagerande och rolig miljö."

Mitten av utrymmet upptas av en 14 meter lång bar, från vilken drycker serveras och där matgäster kan sitta. Ovanför stämmer neonbelysning av mat som erbjuds, inklusive hamburgare, skakningar och pommes frites.

Sittplatser runt den höga räknaren tillhandahålls av Emecos 1006 Navy Counter Stool, som har varit i produktion sedan 1944 och anses vara en amerikansk designklassiker, medan bås står i längden på det välvda rummet.

"Det finns en inneboende demokrati i [utformningen av en] restaurang som har att göra med disken - något vi gör mycket framträdande, " sade Rockwell.

Image

Restaurangen är uppdelad, så den främre delen är färgad i grå nyanser och dekorerad med metalliska accenter.

En kant av gardin skiljer den monokromatiska zonen med ett ljust rosa område i mitten, som sedan ger plats för en tropisk estetik bakifrån.

På baksidan inrättas en scen för att vara värd för samtal och andra programmerade evenemang under veckan, flankerade av växter och sittplatser. Möbler från det amerikanska märket Design Within Reach används överallt.

För att följa installationen skapade 2x4 branding och ett skräddarsytt typsnitt, som används för neonbelysningen.