Arkitektur

Feldman Architecture placerar konst- och yogastudioer på frodig Kalifornien sluttning

Feldman Architecture placerar konst- och yogastudioer på frodig Kalifornien sluttning
Anonim

Feldman Architecture placerar konst- och yogastudioer på frodig Kalifornien sluttning

Den amerikanska studion Feldman Architecture har skapat ett par träkonstruktioner som ligger på en brant skogsområde i San Francisco Bay Area.

Mill Valley Cabins tar sitt namn från den norra Kalifornien staden där de är belägna. Den skogsklädda platsen ligger på kort avstånd från Muir Woods National Monument och Pacific Coast.

Stugorna ligger på en sluttande fastighet med ett befintligt familjhem. Ägarna - den ena en konstnär, den andra en ivrig trädgårdsmästare och yogaentusiasten - ville ha studiobyggnader där de kunde njuta av sina kreativa och rekreationsuppdrag. Stugorna fungerar också som pensionat efter behov.

Träbyggnaderna nås via en stenväg och ligger på en brant plats som erbjuder "avskildhet och inspirerande vyer" av det omgivande landskapet, som är täckt av rödved och tallar. Konstnärstudion, som placerades högre upp, tittar ut över trädtak, medan yogabyggningen känns mer inbäddad i den lugna skogen.

Genom att skapa två små bostäder, snarare än en stor, kunde teamet minimera påverkan på terrängen.

"Att dela upp de programmiska behoven i separata stugor gjorde det möjligt att placera de två små strukturerna lätt mellan befintliga träd med minimal omklassificering av platsen, " säger Feldman Architecture, en San Francisco-baserad studio.

Båda studiorna har försiktigt välvda tak och ytterväggar klädda i nödbrädor av gran och tall. Stora fönster och skjutbara glasdörrar inleder naturligt ljus och stärker anslutningen till naturen. I konstnärstudion får takfönster ljusare dagsljus.

Yogastudionens tak är täckt med en mångfärgad mängd växter som ger "en täckliknande trädgård för konstnären att se ner på". Det gröna taket fungerar också som en "duk" för trädgårdsälskaren.

Inuti har byggnaderna trägolv och vita väggar. Dekor och finish hölls kvarhållna för att hålla fokus på de lugna omgivningarna.

"De enkla och moderna inredningarna i studiorna erbjuder utrymmen för tyst reflektion bland träden, " sade arkitekten.

Feldman Architecture har skapat ett antal distinkta bostäder i Kalifornien. Andra inkluderar ett hem med ramade jordväggar som är beläget i en miljövänlig utveckling och en träklädd bostad med glaserade garageportar i Sonoma Valley.