Anonim

Se Dezeens samtal med Google och Li Edelkoort om teknik och livsstilsdesign

Dezeen talade med Googles chef för hårdvarutesign Ivy Ross, trendförslöjaren Li Edelkoort och The Future Laboratory medgrundare Martin Raymond om hur teknik och livsstilsdesign kan bli mer integrerat.

Med titeln Soft Futures och värd av Dezeen-chefredaktör Marcus Fairs undersökte föredraget hur det kommer att bli att leva med teknik under de kommande 20 åren och hur hårdvara kommer att bli en del av hemmet.

Paneldiskussionen ägde rum på Spazio Rossana Orlandi i Milano och sammanföll med Google och Edelkoorts Softwear-installation för Milanos designvecka.

Utställningen, uppkallad efter Edelkoorts 1998-prognos Softwear, presenterade en vision för hur datormaskinvara skulle kunna integreras mer sömlöst i arbetsplatser och hem genom introduktion av element som textilier.

Image Samtalet sammanfaller med Softwear, en utställning av Google och Li Edelkoort som utforskar hur digitala enheter kommer att bli mer integrerade i människors liv

Edelkoort är en av de mest inflytelserika figurerna inom design och mode. Ursprungligen från Nederländerna baseras nu trendfrämjaren mellan Paris och New York och är en rådgivare för modeföretag och konsumentmärken runt om i världen.