Arkitektur

Arkitekter bevarar ruttnande struktur vid ombyggnad av 1700-talsstugan

Arkitekter bevarar ruttnande struktur vid ombyggnad av 1700-talsstugan
Anonim

Kate Darby och David Connor bevarar ruttna strukturen vid ombyggnaden av 1700-talsstugan

David Connor Design och Kate Darby Architects har förvandlat en tumlade stuga i Englands West Midlands till ett hem och studio och omsluter den förstörda gamla strukturen i ett skal av svart korrugerad metall.

David Connor och Kate Darby började bevara de 300 år gamla timmerna, resa en ny stålram över de listade ruinerna och beklädda den i svartvätt korrugerat järn för att skydda det mot ytterligare väderlek.

Den nya strukturen omfattar en liten stall som skulle ha stått i ena änden av stugan, som nu har en studio för paret.

En liten gavelförening har också fästs på en flank av byggnaden och kläddes likformigt i ark av samma korrugerad beklädnad.

Inuti har den gamla skurna timmerstrukturen, bunden av död murgröna och delvis täckt av flingande gipsarbete, lämnats helt exponerad. Det är inramat av ett högt fönster i gaveln intill studion.

"Strategin var inte att renovera eller reparera den 300 år gamla listade byggnaden, utan att bevara den perfekt, " förklarade Connor och Darby. "Detta skulle inkludera de ruttna timmerna, den döda murgrönan, de gamla fågelboarna, spindelnät och det befintliga dammet."

"Ruinen skulle skyddas från elementen i ett nytt högpresterande ytterhölje. Det betyder att det på de flesta platser skulle finnas två väggar, två fönster och två tak, gamla och nya."

Bottenvåningen har blivit en dubbelhöjd studio för Connor och Darby. Till baksidan, en entré som fungerar som en matsal kopplar samman ett kök och vardagsrum, medan ett sovrum och badrum är uppsatta över huvudet.

Layouten är avsedd att möjliggöra en anpassning senare till ett hus med tre sovrum och två badrum.

De släta, vita pussade väggarna i den nya inredningen ger en neutral bakgrund som låter åldrande timmer ta centrum. På liknande sätt bildar otrevligt metallverk en trappa som förbinder den nedre och övre våningen och bildar en räcke i sovrummet.

Metallstöden sticker ut vid punkter genom det smidigt gipade taket för att stödja takbjälken. Och i köket används metallbearbetning och enkla former för att ge kontrast till takbågen, och den nakna plankan och blockväggarna.

Trippelglasfönster hjälper till att hålla byggnaden välisolerade och lufttäta, och utrymmena värms upp av ett par vedeldade spisar. De åkande fodrar i den intilliggande skogen för att hitta bränsle till dessa.

Solpaneler är monterade på det söderläge taket för att förse byggnaden med elektricitet, medan under spiralen är 100 meter rörledningar fyllda med glykol - en värmeöverförande vätska som används för att värma vatten under sommaren.

Croft Lodge ligger bredvid Bircher Common i Leominster, Herefordshire. Det är vinnaren i RIBA West Midlands Regional Awards 2017 och West Midlands Small Project of the Year Awards 2017, samt mottagaren av Architect's Journal Small Projects 2017 Award.

Fotografiet är av David Connor

Förra året genomförde den brittiska studion Moxon renoveringen av en annan bondgård från 1700-talet i det skotska höglandet, vilket tilläggte en lärk och korrugerad metallförlängning.

London-studion Haworth Tompkins satte också in en smulande struktur som ramverk för en ny metallklädd byggnad, en Corten-stålkonsterstudio in i väggarna i en förstörd viktoriansk dovecote i Suffolk.