Anonim
Image

ASP konstruerar Cumbres House med hjälp av komprimerade jordblock bildade på plats

För att bygga väggarna i detta hus i Mexico City tog arkitektfirman ASP Arquitectura Sergio Portillo mark som utgrävdes från platsen och förvandlade det till block.

Image

ASP Arquitectura Sergio Portillo designade Cumbres House för en tomt i Cumbres de Santa Fe-bostadsutvecklingen, sydväst om den spredande metropolen.

Under byggandet förvandlades mark som grävdes ut från tomten till komprimerade jordblock (CEB) på plats. Dessa användes sedan för att bygga väggarna, som är täckta i stuckatur också blandade med kvarvarande jorden.

Image

Detta tillvägagångssätt hade både miljömässiga och ekonomiska fördelar enligt företaget.

"Cumbres House är ett projekt som presenterar en ekologisk lösning eftersom det på grund av en betydande utgrävning och markuttag beslutades att genomföra en lokal produktion av CEB (komprimerad jordblock) med vilken det var möjligt att dra full nytta av naturresurserna, vilket orsakar mindre miljöpåverkan såväl som en fördel för kunden ", säger teamet.

Den 517 kvadratmeter stora byggnaden är arrangerad runt två uteplatser - ett vanligt inslag i hus i Mexiko. Liknande layouter finns i en mörkväggig bostad och ett renoverat konstnärshus, båda också i Mexico City.

Cumbres House bildar en L-form runt den mindre uteplatsen, medan utrymmet som finns kvar på baksidan av tomten också bildar en trädgård med en stenlagd yta. Hemets bakvägg är vinklad att löpa parallellt med platsgränsen.

Med massor av grannar i närheten arrangerades massan på den kompakta platsen för att begränsa vyerna till fastigheten.

"Från utsidan verkar projektet vara en grupp av strängsprutade block som hänvisar till materialets oförmåga och massivitet, medan interiören belyser dessa elementers öppenhet och lätthet i en öppen planlösning", säger företaget.

Framtill är det bara två små fönster som vetter mot gatan. En uppfart lutar ner till ett garage med fyra bilar i källaren, där personalpersonalen också finns.

Förbi ett litet damm och genom den huvudsakliga träfodrade ingången på marknivå skärmar en partition av vertikala lameller det rymliga mottagningsrummet. Två dörrar leder in i ett slutet kök på baksidan, som ligger bredvid en lounge.

Image

Båda vardagsrummen vetter mot den mindre uteplatsen när deras glasade dörrar skjuts in i väggarna. Ett liknande system på andra sidan av loungen ger en direkt förbindelse mellan de två utomhusytorna.

Stark åderad sten används för golv i vardagsrummen, medan mörkt trä rader väggarna. Köket har dock en lättare och mer blygsam materialpalett.

Image

En av hemets viktigaste funktioner är trätrappa, som stiger upp från mottagningsrummet förbi en glasad vägg som släpper in ljus från en uteservering.

På övervåningen är sittplatser sammanflätade mellan de två sovrummen, tre badrum och en generös garderob.