Anonim

Heatherwick Studio släpper en ny video av 1000 träd under uppbyggnad i Shanghai

Thomas Heatherwicks studio har avslöjat sin egen video och fotografier av dess trädäckta utveckling i Shanghai, efter släppningen av drone-bilder tidigare i veckan.

Heatherwick Studios 1000 träd, tidigare kallad Moganshan, håller på att byggas bredvid stadens M50 konstdistrikt. Den enorma trädäckta utvecklingsdesignen är uppdelad på två platser, anslutna med en smal remsa med ett antal regeringskontor och en historisk byggnad.

Den Londonbaserade studion släppte en video och bilder idag, mindre än en vecka efter att inofficiella drone-bilder av arkitekterna Wahyu Pratomo och Kris Provoost publicerades online. Det nya materialet visar den stegade betongkonstruktionen närmar sig färdig, med många fullstora träd planterade på taket.

Image

"1000 träd är utformade inte bara som en byggnad utan som ett stycke topografi och har formen av två trädtäckta berg, befolkade av hundratals kolumner, " sade Heatherwick Studio.

"Snarare än att dölja kolumnerna som ger strukturellt stöd, dyker kolumnerna upp på toppen av byggnaden som stora planterare, var och en innehar en handfull träd."

Studion presenterade först ett förslag till projektet i december 2015. Täckningen av ett område på 300 000 kvadratmeter stöds av den kinesiska utvecklaren Tian An China.

Image

Utvecklingen är utmärkande och skisserad och utformad för att rymma ett par köpcentrum som också är planerade för sajten.

"Befintlig planeringstillstånd för två konventionella köpcentrumblock hade beviljats ​​för platsen, men en enorm, boxig byggnad skulle behöva delas upp i mindre bitar för att passa in i omgivningen, " förklarade studion.

"Den integrerade planteringen fungerar som ett naturligt balanseringselement och byggnadens kanter sänks för att minimera påverkan där den möter konstdistriktet och parken, vilket minskar den synliga tröskeln mellan dem."