Anonim
Image Foster + Partners för att förvandla Cedric Price's London Zoo voljär till aparkapsling

Norman Fosters företag har utsetts för att bygga upp Snowdon Aviary i London Zoo - en av de mest ikoniska designerna av den sena brittiska arkitekten Cedric Price.

Foster + Partners kommer att återställa den 51-åriga strukturen som, när den var klar, var den första genomgående voljären någonstans i Storbritannien. I stället för att hysa fåglar är det inställt att bli ett kapsling för colobusapor.

Image

Aviaryen tänktes först av fotograf och filmare Lord Snowdon. I samarbete med ingenjören Frank Newby tog Price sin lärdom av sin mentor, Buckminster Fuller, för att förverkliga projektet som en utarbetad stålgeometri.

Det är ett av få avslutade projekt av den beryktade pappersarkitekten, vars mest kända verk är hans förslag till ett "roligt palats" - ett laboratorium för musik och teater, som inspirerade Richard Rogers och Renzo Piano i deras design för Pompidou Center.

Norman Foster sa att han är "hedrad och glad" att få möjlighet att återuppliva ett av Prices verk.

"Jag har en speciell personlig tillgivenhet för det eftersom det visar mest påverkan av vår gemensamma vän och mentor Buckminster Fuller, " sade han.

Projektet på 7 miljoner pund innebär modernisering av den kulturarv-listade strukturen, som syns från Regents Canal och Primrose Hill. När det öppnar igen kan besökarna komma närmare djuren än någonsin tidigare.

Enligt zoo-direktören David Field kommer det att vara det mest ambitiösa projektet i London Zoo's historia - vars tidigare uppdrag inkluderar en modernistisk pingvinpool av Berthold Lubetkin och den grova betong Elephant House av Hugh Casson och Neville Condor.

Image