Anonim
Image De första fotografierna visar Londons nya designmuseum

Dessa fotografier tagna av Gareth Gardner ger en inblick i interiören som John Pawson skapade för det nya designmuseet inför dess officiella öppning nästa vecka.

Den Londonbaserade arkitektkonstruktören John Pawson har renoverat interiören i den tidigare Commonwealth Institute-byggnaden i South Kensington.

Dessa bilder, tagna vid ett vänner-och-familje-evenemang före designmuseets pressförhandsvisning i morgon och dess offentliga öppning 24 november 2016, visar omvandlingen på 83 miljoner £ för den byggda klass II-listan.

Image

Pawsons ombyggnad av 1960-talets byggnad förser museet med nästan 10 000 kvadratmeter galleriutrymmen - tredubbla det tillgängliga utrymmet på dess tidigare östra London-läge i Shad Thames.

Detta gör att museet samtidigt är värd för en permanent visning av sin samling och två tillfälliga utställningar.

Utställningsutrymmena är arrangerade runt ett stort atrium i centrum av byggnaden, där undersidan av det distinkta hyperboliska paraboloidtaket avslöjas. Utrymmet förbises av träfodrade gallerier och har breda trappsteg som fungerar som platser.

Image

Museets öppningsutställning - namnet Fear and Love: Reactions to a Complex World - organiseras av museets huvudkurator och Dezeen-kolumnisten Justin McGuirk. Det kommer att köras samtidigt med den nionde upplagan av museets årets design.

Image

Förutom det primära utställningsutrymmet är byggnaden värd för Swarovski Foundation Center for Learning, Bakala Auditorium, Sackler Library and Archive och en Designers in Residence Studio. Det finns också ett kafé, en restaurang och ett medlemsrum.

Image

Utrymmen överallt är inredda av Vitra, och 20 miljoner pund inredning utfördes av Willmott Dixon Interiors.

Studio Myerscough har designat de permanenta visningsområdena, medan museets visuella identitet reviderades av Fernando Gutiérrez Studio. Belysning har utformats av Concord, och Cartlidge Levene skapade skyltningssystemet.

Image

Designmuseet stängde dörrarna vid sitt tidigare hem i Themsen i juni 2016. Byggnaden såldes till Zaha Hadid Architects 2013 i en affär som tros vara värd 10 miljoner pund, och intäkterna tillbaka till museet av designern Terence Conran, som grundade den 1989.

Image