Anonim
AIA lämnar ursäkt efter att Trump stöder bakslag

Ledare för American Institute of Architects har avgivit en ursäkt efter att deras uttalande som stödde president-valda Donald Trump orsakade upprörelse i hela samhället.

AIA: s verkställande direktör och verkställande direktör Robert Ivy och den nationella presidenten Russ Davidson släppte en gemensam video där de erkände att deras memo efter valet var "ton döv" och "resulterade i skada och ilska av för många människor".

"Meddelandet som gick ut var ett misstag, och det borde inte ha hänt, " sade Davidson i videon, samtidigt som de gav utrymme för att organisationen har åtagit sig att hantera frågor kring mångfald, rättvisa, inkludering och klimatförändringar.

Fotografi av Gage Skidmore.

Duotens uttalande, som skickades ut strax efter förra veckans chock i det amerikanska valresultatet, lovade Trump för sina 89 000 medlemmar:

"AIA och dess 89 000 medlemmar har åtagit sig att samarbeta med president-valda Trump för att ta itu med de frågor som vårt land står inför, särskilt att stärka landets åldrande infrastruktur. Under kampanjen krävde president-val Trump att åtaga minst 500 miljarder dollar till infrastrukturutgifter över fem år. Vi är redo att samarbeta med honom och med den kommande 115: e kongressen för att se till att investeringar i skolor, sjukhus och annan offentlig infrastruktur fortsätter att vara en viktig prioritering.

"Vi gratulerar också medlemmarna i den nya 115: e kongressen till valet. Vi uppmanar både den inkommande Trump-administrationen och den nya kongressen att arbeta för att förbättra design- och byggsektorns roll som en viktig katalysator för arbetstillfällen i hela den amerikanska ekonomin.

"Detta har varit en hårdkämpad, kontroversiell valprocess. Det är nu dags för oss alla att arbeta tillsammans för att främja en politik som hjälper vårt land att gå framåt."

Många arkitekter, akademiker och organisationer sparkade hårt tillbaka, skrev öppna brev och tog till sociala medier för att uttrycka sin ilska över AIA: s beslut.

Bland dem som uttryckte sin fördömelse var Michael Sorkin, The Architecture Lobby och flera lokala AIA-kapitel, med #NotMyAIA på Twitter.

Image Robert Ivy (vänster) och Russ Davidson publicerade en gemensam video som ber om ursäkt för deras uttalande efter valet i går kväll

Arkitekt Fritz Läs från AIA Baltimore-kapitlet har avgått från organisationen i protest.

Redaktionen för den amerikanska tidningen The Architect's Newspaper släppte också ett svar på uttalandet, som Ivy och Davidson svarade på tidigare i veckan: