Anonim

Nordiska designers skapar mix-and-match-objekt baserade på ritspel

DesignMarch 2016: en grupp nordiska designers har skapat en rad hemvaror med ett koncept lånat från penna-och-pappersspelet Picture Consequences (+ film).

Designerna produceras av 1 + 1 + 1, ett kollektiv av nordiska designstudior som inkluderar Hugdetta från Island, Petra Lilja från Sverige och Aalto + Aalto från Finland, som först träffades under Stockholm Design Week 2013.

"Vi tänkte mycket på hur vi kunde göra design tillsammans även om vi är i olika länder, " berättade Róshildur Jónsdóttir från Hugdetta till Dezeen. "Så vi tänkte varför gör vi inte ett projekt som spelet med fällbart papper där du drar ett huvud och sedan viker papperet och ser en nacke, så drar nästa person."

Formgivarna kom med ett koncept där de var och en designade ett objekt med tre distinkta delar som kan blandas för att skapa en mängd olika kombinationer.

"Vi designar bara ett objekt med tre delar så det finns 27 möjligheter, " sade Elina Aalto från Aalto + Aalto. "Så med ljusstakarna skapade vi nio versioner av en design för att skapa ett komplett sortiment av 27 ljusstakar."

För varje objekt enades designarna om en uppsättning regler innan designprocessen inleddes, men delade inte information om material eller detaljer under processen.

De senaste objekten som skapades av 1 + 1 + 1 var en serie ljusstakar för förra veckans DesignMarch-festival i Reykjavik. Tidigare i år lanserade de också en rad speglar vid Stockholm Design Week.

"Med speglarna hade vi en regel om mötesplatser, " sa Jónsdóttir till Dezeen. "Så vi hade 35 centimeter där de i huvudsak kysser. Sedan fanns det några begränsningar i storlek och djup för var och en."

"Med ljusstakarna var det liknande: precis hur de träffades, och vi hade en maximal och minimal höjd för varje del, " tilllade Lilja.

1 + 1 + 1: s första design med den tredelade metoden var en samling golvlampor, som är gjorda av material från kokosnötsfiber till plast. De har också designat en serie skåp, som designarna sa att de slumpmässigt slutade att vara helt gjorda av aska.

1 + 1 + 1: s ursprungliga skåpdesign