Anonim

Lakefront Austin hem av Aamodt Plumb Architects är uppdelat i två vingar

Aamodt Plumb Arkitekter delade detta prefabricerade hus i Texas i två vingar för att undvika avverkning av en grupp träd, som täcker den ena halvan i svarttränad virke och den andra i ljusa vita stuckaturer.

Familjhemmet på 6000 kvadratmeter (557 kvadratmeter), kallat Modern Texas Prefab, ligger på en naturskön plats som gränsar till en sjö i Austin, Texas 'huvudstad.

Aamodt Plumb Architects - som har kontor i både Texas och Massachusetts - delade huset upp i två vingar: ett tvåvåningshus för sovande och ett våning i ett våning för restauranger, underhållning och rekreation.

Genom att göra detta kunde företaget undvika att hugga en grupp mogna träd på platsen.

"Det här huset ligger mellan en uppsättning höga levande ekar som ger en känsla av integritet och anslutning till naturen, " sade arkitekterna i en projekttext.

"Utrymmen smälter in i varandra och utsikten utanför och till sjön bortom får naturen in i huset."

De två vingarna är vardera klädda i ett annat material. Den ena är klädd i vit stuckatur, medan den andra har väggar av förkolat cederträ, vilket ger huset en monokrom yttre.

Designteamet använde den traditionella japanska bränningstekniken - känd som Shou-Sugi-Ban - för att bränna träpanelerna. Dessa mörka områden kontrasteras av ett ljust tonat tak.

"Den svarta ytan på den förkolade cederträet kompenseras av ett lättvitt tak i vit stål som effektivt återspeglar strålarna i Texas-solen bort från huset och håller det svalt under sommarmånaderna", säger företaget.

Aamodt Plumb fick i uppdrag att designa hemmet för en ung familj och fick bara 12 månader att slutföra projektet.

"Tolv månader fick oss att inse att vi var tvungna att tänka väldigt annorlunda om hur vi skulle göra detta projekt", säger den fasta medstiftaren Mette Aamodt. "Vad vi gjorde var att göra om processen att bygga ett hus."

Arkitekterna arbetade med ett högteknologiskt hållbart virkeföretag för att tillverka delar av hemmet i en fabrik. Under tiden avslutade en byggnadsbesättning platsförberedelserna och grundarbetet.

"Detta minskade avsevärt tiden för att konstruera byggnadens kuvert, " förklarade företaget. "Fabrikstillverkningen innebar också att husets kuvert passade så bra att huset når passiva energistandarder."

För att ytterligare påskynda projektet tog företaget ett ovanligt tillvägagångssätt när det kom till hemmets interiör: det minimerade kombinationen och integrationen av element.

"Skåp byggdes inte in i väggar utan flyttas istället på golv och framför väggar, " förklarade företaget. "Mekanisk utrustning, vanligtvis orolig bort mellan väggar eller rum, fick sin egen nivå mellan golven och under taket."