Anonim

Baumhauer lägger timmerfodrade bostadsområden till det schweiziska schweiziska bondhuset

Berlinstudio Baumhauer har renoverat en traditionell bondgård i den schweiziska byn Florins och infört en timmerstruktur som innehåller nya bostadsområden i stället för en befintlig ladugård (+ bildspel).

Bondgården är typisk för språklig arkitektur i Schweiz Engadinedal. Det inkorporerade ursprungligen bostadsområden mot fronten, där det vetter mot byns centrum, och ett område för jordbruksändamål på baksidan.

Baumhauer fokuserade på att utöka det befintliga bostadsprogrammet till den redundanta ladan på baksidan av byggnaden på ett sätt som är sympatiskt med dess historiska struktur.

Ladugårdens ursprungliga golv togs bort för att ge plats för en tre våningar strukturellt oberoende timmervolym som ligger inom de befintliga stenmurarna.

Trätillskottet avbryter de annars homogena vita renderade fasaderna. Dess proportioner matchar de med en balkongstruktur som skjuter ut från den bakre höjden av den angränsande byggnaden.

"Det typiska lokala motivet för djupt fönster avslöjar i tjocka ytterväggar har antagits och överdrivits, vilket innebär förändringarna inuti, " förklarade arkitekterna i ett uttalande.

"Med sina skarpa kanter, dessa få stora fönsteröppningar sticker ut i kontrast till den befintliga arkitekturen."

Råsågad obehandlad lärk valdes för de yttre elementen för att hänvisa till regionens traditionella jordbruksstrukturer. Dess ytor kommer gradvis att väder och åldras, vilket hjälper byggnaden att smälta in i sitt sammanhang.

Inuti är ett vardagsrum med två höjder som sträcker sig upp till taklinjen fodrad med lärkträ, vilket skapar en kontinuerlig yta som betonar rymdets imponerande dimensioner.

"Konstruktionen gör att den historiska stora volymen i ladan förblir läsbar trots förändringarna, " tilllade arkitekterna.

Trästrukturen rymmer också fyra extra rum, inklusive ett sovrum med dubbelsäng och badrum i övre våningen och ett mindre enkelrum bredvid vardagsrummet.

En korridor som sträcker sig längden på huset förbinder sina ursprungliga bostadsområden med det timmerfodrade insatsen.

Från den främre ingången markeras övergången mellan gamla och nya områden av övergången från traditionella trägolvbrädor till lärkytorna.

En glidande glasdörr på baksidan av det nya bostadsområdet ser ut mot den intilliggande sluttningen och förbinder detta utrymme med en balkong som skjuter ut från fasaden.