Anonim

Royal College of Art-rektor ber om ursäkt för uttalanden om personal

Royal College of Art-rektor Paul Thompson har bett om ursäkt för att ha gjort kommentarer som tycktes skylla avgående personal för att ha satt skolan i "ett onödigt tillstånd i fara" och har försvarat skolans ekonomiska ställning.

I ett uttalande som publicerades på RCA-webbplatsen ikväll klargjorde Thompson uttalanden som han gjorde i ett internt nyhetsbrev som föreslog att högskolan stod inför ekonomiska problem och anklagade de avgående handledarna för att ha bidragit till ett kontant underskott.

Han bad om ursäkt för att antyda att tidigare personal hade hotat högskolans säkerhet.

"Vi klandrar inte individer för att ha tagit upp nya roller - det är en del av det akademiska livet vid ledande institutioner - och jag är ledsen om min tidigare kommentarer tycktes göra det, " sa Thompson.

Hans nyhetsbrev, som läckte till Dezeen, sade att avgående handledare hade tvingat skolan att stänga av sin kurs för designinteraktioner, vilket orsakade "betydande upprörelse" bland elever som hjälpte till att placera skolan i "ett onödigt tillstånd i fara".

"Ett antal anställda som går vidare i mycket nära följd gav otillräcklig tid att rekrytera ett fullständigt programteam för att driva det nya [Design Interactions] första året", sa Thompson i sitt uttalande idag.

"Vi var tvungna att bestämma att vi kunde leverera kursen 2015/16 till de exakta RCA-standarder som våra studenter förväntar sig. Detta var ett svårt beslut, men en som vi ansåg att vi var tvungna att göra eftersom att leverera en utmärkt studentupplevelse är vår första prioritet ."

Thompson försvarade också skolans ekonomiska ställning, som, sade han, har sett studentantal svälla under hans ledning.

"Vissa rapporter har föreslagit att denna utvidgning innebär att varje student kan ha mindre pengar spenderat på dem av RCA. Detta är faktiskt felaktigt, " sade han. "De akademiska utgifterna per RCA-student ökade i själva verket med åtta procent under 2014/15 under året innan, även när vår studentpopulation förblev jämn."

"RCA har en robust ekonomisk ställning som innebär att vi kan fortsätta att investera i undervisning och anläggningar i världsklass. Under 2014/15 gjorde kollegiet ett årligt överskott på 500 000 pund på en budget på 40 miljoner pund (ej granskad), och alla överskott är investerade igen för att fortsätta förbättra studentupplevelsen. "

RCA, som utsågs till världens högsta designskola tidigare i år, har drabbats av en serie personalavgångar, med avdelningar och kurschefer som går i sidled i forskningsroller, tar besöksställningar, går i pension eller går av.

Kursen för designinteraktioner försvann av avgång från kurschef Anthony Dunne och hans partner, designinteraktionshandledare Fiona Raby, i mars i år.

Senior lärare Noam Toran och handledare James Auger lämnade i slutet av det senaste akademiska året, medan elektronikhandledaren Tom Hulbert lämnade i juni.

I sitt interna nyhetsbrev, som ursprungligen skickades till RCA-personalen den 29 juli, sa Thompson att högskolan står inför en inkomstbrist på 750 000 £. Detta berodde på en kombination av att avbryta det första året av designinteraktioner - som han uppskattade kostar 300 000 £ - och lägre än förväntat antal avgiftsbetalande studenter i hela RCA. Högskolan har sedan dess sagt att antagningsbristen har lösts.

Thompson sade också att högskolan kan söka juridisk rådgivning om man ska vidta åtgärder mot personal som lämnar före slutet av sin avtalsperiod i framtiden.

RCA har utnämnt chef för designprodukter Sharon Baurley till fungerande chef för kursen Design Interactions och har sagt att det kommer att tillkännage en ny utnämning för befattningen inom en snar framtid.