Anonim

Lokala arkitekter tar på sig Windy City-utmaningar vid Chicago Architecture Biennial

Chicago Architecture Biennial 2015: en kapselutställning inom Biennials huvudshow fokuserar på framtiden för Chicago, med förslag inklusive en halvö vid Chicago River och ett landskap av sjunkna utrymmen.

Medan mycket av utställningen - som ligger i stadens kulturcenter - fokuserar på internationella arkitekter och projekt, visar Bold: Alternative Scenarios for Chicago-utställningen de nya och etablerade arkitekterna som arbetar i Chicago idag.

Det inkluderar 18 projekt som behandlar en rad frågor i USA: s tredje största stad, alla designade av lokala företag eller konstnärer och organiserade av Iker Gil, chef för MAS Studio.

Fet: Alternativa scenarier för Chicago-utställning i stadens kulturcenter

"Utställningen utforskar alternativa scenarier för staden såväl som för arkitekten för att utforma dem, " enligt en kuratorens uttalande från Gil.

"Projekten dokumenterar vårt förhållande till vakans, ifrågasätter hur vi kan överbrygga olika upplevelser och vad förhållandet mellan planering och informalitet är, liksom att avslöja historier som är dolda i staden genom abstraktion av big data, " tillägger Gil.

Två stora projekt tar stadens ikoniska sjöfront. Port Urbanisms plan, The Big Shift, skulle skapa hundratals tunnland nytt land i centrum i det som för närvarande är Lake Michigan genom att böja stadens ikoniska Lake Shore Drive.

UrbanLab's Filter Island skulle skapa en ny halvö vid mynningen av Chicago River som skulle fånga, filtrera och rena flodvatten innan den släpps ut i Lake Michigan. Landet skulle prickas med en serie storskaliga bioceller för att rena vattnet.

The Big Shift by Port Urbanism föreslår återkrav av en stor landsbygd från Lake Michigan

Andra projekt tar upp stadens överskott av lediga mark och höga nivåer av övergivande. David Brown sammankallade nio lag för att undersöka vad han kallar den tillgängliga staden - de mer än 15 000 tomma partierna spridda över staden.

Central Standard Office of Designs projekt, Cut / Fill, föreslår en ny topografi av amfiteaterliknande samlingsplatser indragna i jorden och inramade av böjda hus som speglar fördjupningarna i landet.

Chicago Boogie-Woogie av Kruek & Sexton föreslår en ram från vilken nya strukturer kan hängas för att lägga till fler funktioner när områdets befolkning växer

Krueck + Sextons Chicago Boogie-Woogie, som tar sitt namn från Piet Mondrian-målningen Broadway Boogie-Woogie, föreslår en ramstruktur från vilken mindre byggnader kan hängas, vilket lägger till element över tid för att återaktivera och repopulera stadsdelar.

Fotograf David Schalliol har länge dokumenterat stadens opbyggnad, inklusive rivning av tiotusentals enheter för offentlig bostad. I sin serie Reckoning with Vacancy inverterar han på ett subtilt sätt ruinerna som är vanliga i fotograferingen av Rostbältet genom att sätta tillbaka människor i bilderna.

En bild från David Schalliols Reckoning with Vacancy photography-serie som utgör en del av utställningen

Design With Company: s projekt som heter Late Entry till Chicago Public Library Competition presenterar ett alternativt schema för designtävlingen 1987, som valde den postmoderna designen för Harold Washington Library av Hammond, Beeby och Babka.

Design With Company: s inträde är en sammansättning av strukturer, inklusive en miniatyrversion av det nu rivna Brutalist Prentice Women's Hospital designat av Bertrand Goldberg.

UrbanLab's Filter Island - en biofiltreringsplattform för rengöring av vatten från Chicago River

Den första Chicago Architecture Biennial - med titeln The State of the Art of Architecture - öppnar för allmänheten lördagen den 3 oktober med en rad utställningar och installationer över hela staden. Den pågår till 3 januari 2016.

Tvåårsföreställarnas Sarah Herda och Joseph Grima sade vid en förhandsgranskning igår och sa att utställningen syftade till att visa upp arkitekter som snider ut nya sätt att öva på.

Design med företagets sena inträde till Chicago Public Library-tävlingen inkluderar lite av Brutalist Prentice Women's Hospital