Anonim

Fairphone lanserar andra upplagan av sin etiska smartphone

London Design Festival 2015: Amsterdam-teknikföretaget Fairphone har lanserat en ny version av sin etiskt producerade smartphone.

Fairphone 2 har skapats i samarbete med Londons design- och varumärkesbyrå Seymourpowell och har en fem-tums (12, 7 centimeter) LCD-skärm täckt i skadebeständigt Gorilla Glass.

Handenheten körs på operativsystemet Android 5.1 Lollipop och erbjuder 32 GB lagringsutrymme. Den är större i storlek och minne än föregångaren, som hade en 4, 3-tums (10, 9 centimeter) skärm och bara 16 GB minne.

Telefonen är utformad så att den enkelt kan tas isär och repareras för att öka dess livslängd - liknande Googles prototyp av typen Ara - som ett alternativ till dagens snabbt rörande smartphonetrender.

Fairphone hoppas att detta kommer att minska den enorma mängden elektroniskt avfall som för närvarande bidrar med kasserad konsumentelektronik - enligt uppgift 41 miljoner ton över hela världen.

Handenheten fortsätter också företagets fokus på transparent och etisk produktion, och en fullständig kostnadsdelning finns på Fairphone-webbplatsen. Rapporten beskriver allt från skatter och återförsäljarmarginal till produkt- och investeringskostnader.

Den ursprungliga Fairphone - köpt av 60 000 personer - lanserades 2013 och ingår på kortlistan Designs of the Year 2014.

Företaget använde etiska materiella källor - till exempel konfliktfria gruvor i Demokratiska republiken Kongo - för att producera telefonen, förutom att det inrättades en arbetarvälfond i den kinesiska fabriken som telefonerna byggdes i. En del av varje Fairphone 2 försäljningen går direkt till denna fond.