Arkitektur

Grimshaw Architects står bakom Eden Project i 100 miljoner pund i Kina

Grimshaw Architects står bakom Eden Project i 100 miljoner pund i Kina
Anonim

Grimshaw Architects planerar Eden Project i 100 miljoner pund i Kina

Grimshaw Architects, Londonföretaget bakom bubbelformad ekologisk park Eden Project, har tecknat ett avtal om 100 miljoner pund för att designa ett liknande system som heter China Eden i Qingdao.

Storbritanniens utbildning och miljöorganisation Eden Project har samarbetat med den kinesiska utvecklaren Jinmao Holdings Limited och Grimshaw Architects för att designa och utveckla ett andra Eden Project.

Eden China kommer att sitta vid konvergensen av två floder nära Qingdao, på en bit återvunnen mark som har raserats av saltproduktion och räkeodling.

Det ursprungliga Eden-projektet av Grimshaw Architects öppnade 2001 i en före detta leragrop i Cornwall. Åtta gigantiska geodesiska kupoler - eller biomar - omsluter en sträcka på platsen på 2, 2 hektar, vilket skapar en temperaturkontrollerad miljö för en enorm samling av växter som beskrivs som den "största regnskogen i fångenskap."

Grimshaw Architects 'Eden-projektet öppnades 2001 i en före detta leragrop i Cornwall, England

En talesman från Grimshaw Architects bekräftade att en affär just har tecknats men projektets utformning och omfattning fastställs fortfarande.

"Grimshaw är glada över att fortsätta vår långa relation med Eden Project, " sa Grimshaw-partner Jolyon Brewis till Dezeen. "Vi är glada över denna möjlighet att utveckla teman för Eden i Cornwall och skapa designen för en helt ny destination i Qingdao."

Det är troligt att den nya designen kommer att replikera de bubbelliknande formerna av Grimshaws Cornwall-schema, men projektet syftar till att ha en liknande inverkan på regionens turism. Det brittiska systemet har tagit över 16 miljoner besökare till Cornwall sedan dess öppnande 2001 och genererat 1, 6 miljarder pund för den lokala ekonomin.

"Vi har kontaktats många gånger tidigare för att skapa Eden-projekt, men har alltid avböjt eftersom vi inte ville kopiera Eden i Cornwall, " sade Tim Project, grundare av Eden Project.

"Den här möjligheten är spännande eftersom våra partners delar vår åsikt att vi ska bygga ett projekt som bygger på 4 000 års kinesiska relationer med miljön och Edens nya inställning till utbildning."

Det brittiska systemet har tagit över 16 miljoner besökare till Cornwall sedan det öppnades 2001

Över 63 miljoner besökare lockas till området runt Qingdao varje år delvis för sina vidsträckta stränder och trädgårdsmässiga utställningar som hålls på specialbyggda arenor inklusive en aluminiumklädd paviljong modellerad på en blomma av det nederländska företaget UNStudio och spridande våtmarkstrukturer av HHD_FUN.

China Eden-projektet kommer till staden, belägen på Kinas östra kust halvvägs mellan Shanghai och Peking, i en tid av betydande ombyggnad.

Steven Holl designar för närvarande ett komplex av fyra museer, medan en serie med glasglasformade tornblock från RTA-Office ska tillhandahålla nya kontor, lägenheter och fritidsanläggningar för staden.

"Det fantastiska läget för Kina Eden har en fantastisk utsikt över hela staden, " sade ett uttalande från välgörenheten. "Projektet passar perfekt med Edens viktigaste omvandlings- och förnyelsetema och kommer att få liv till en för närvarande steril och förfallen plats."

Grimshaw Arkitekter - som också har designat en ekologisk park i Sydkorea där tropiska växter, vattenfall och pingviner är inrymda i enorma glas- och stålbiomer - avslöjade nyligen mönster för en gyllene kronbladformad tak över ingången till Euston Station i London.

Bilder med tillstånd av Shutterstock.