Anonim

Smart Design Studio lägger till konkret förlängning och pool till förfallen Sydney-villa

Denna villa i viktoriansk tid i Sydney har renoverats och utvidgats för att möta behoven hos en familj med en omfattande konstsamling, medan en konkret pool i poolen tillgodoser sina vuxna barn (+ bildspel).

Den platta takförlängningen, designad av den lokala Smart Design Studio, ligger på baksidan av det gamla huset som heter Orama i Sydneys östra förort Woollahra. Klienterna ville anpassa den gamla byggnaden för att passa familjens livsstil och konstsamling.

Med en dubbelhöjd matsal, vardagsrum och kök, öppnas tillbyggnaden in i trädgården där en pool och garage har lagts till för att ge både nytta och underhållande utrymmen för familjen och deras gäster.

"Formen på den nya vingen tar ledtrådar från de blockerade mönsterbokformerna för villaensemblen som Orama är en del av, " förklarade Smart Design Studio, som också nyligen arbetade med interiörer för Jean Nouvells växtbelagda One Central Park-torn.

"Detta förhållande avslöjas endast på webbplatsen - till stor del dold från gatan den nya arkitekturen är diskret, dödar sitt mössa till den historiskt betydande villa som står framför den, " sade teamet.

Förlängningens råbetongändväggar används som ett neutralt bakgrund för att visa målerier och skulpturer i stor skala, som är upplysta naturligt av två glaserade väggar och smala klosterfönster.

Paret fönster från golv till tak ramar i sin tur en vy genom förlängningen till den historiska bostaden bortom.

I motsats till de rena linjerna och tillbakadragna estetiken i förlängningen har de ursprungliga 1800-talskaminerna, tidiga målarfärger och dekorativ cornisering bibehållits i det gamla huset.

Nya snickerier och belysning lades till för att ge den en "skarp, trim och skräddarsydd" finish som smälter husets två delar.

"Projektet har två distinkta halvor, som kräver distinkta men ändå kompletterande tillvägagångssätt: renoveringen av en historisk villa och byggandet av en ny betong- och glaspaviljong bortom, " sade arkitekterna.

"Det nya tillskottet utformades för att vara minimalt i form och detalj, med texturerad rå betong som sträcker sig från väggarna ut i trädgården, punkterad av skår av vatten, vegetation, gräsmatta och småsten, " tillade de. "Där den gamla byggnaden är rik på detaljer, är den nya reserven. De slående betongväggarna med dubbla höjder, animerade av solljus, ger rummen med litet behov av utsmyckning."

En gästsvit placerad ovanför köket i det nya tillägget erbjuder utsikt över trädgården. Det är kopplat till det övre våningen i det ursprungliga huset med en balkong som vetter ut mot matplatsen nedan.