Interiörer

Sinato gömmer sovrum bakom en L-formad vägg i Fujigaoka M lägenhet

Sinato gömmer sovrum bakom en L-formad vägg i Fujigaoka M lägenhet
Anonim

Sinato gömmer två sovrum bakom en L-formad vägg i Fujigaoka M lägenhet

Tokyo arkitektstudio Sinato lade till en L-formad vägg i mitten av denna lägenhet i Japan för att dela ut plats för två nya sovrum (+ bildspel).

Sinato renoverade den 64 kvadratmeter stora Fujigaoka M-lägenheten i Yokohama för ett gifta par, och lägger till en vägg i mitten som innehåller hyllor, en sittgrupp och förvaring, och omsluter sovrummet och ett gäst sovrum bakom det.

"Den L-formade träväggen som fungerar som skiljevägen mellan det öppna utrymmet och sovområdet är ett stort möbel där du kan hänga en bild, lagra böcker, sitta eller till och med rulla runt, så att den kan bli en symbol som förenar hus ", sa designern Chikara Ohno, vars andra projekt inkluderar en butiksinredning för Diesel och en Tokyo-butik med overheadskärm.

En originalbetongvägg i den 26 år gamla lägenheten har hållits för att bilda en uppdelning mellan de två sovrummen, och betongtakbjälkar har också lämnats synliga.

Resten av ytorna har målats i en palett av tongrå eller färdig i trä, vilket ger en mjukare, mer taktil kontrast med betongkonstruktionen.

Knutigt trägolv står i kontrast till träets mjukare korn på skiljeväggen och blekare virke som används i köksskåp och garderob.

Den övre delen av den nya väggen har fyllts med glas för att öka ljusflödet mellan rummen och för att ge lägenheten ett obruten tak, vilket hjälper till att utöka känslan av rymd i varje rum.

"För att låta de boende bo med större frihet inom ett mycket begränsat golvområde, tyckte vi att det var mycket effektivare att ansluta och överlägga de olika platserna och skapa hela bostaden, " sade Ohno.

Den L-formade utformningen skapar två vingar av gemensamt utrymme - en för köket och matsalen, och den andra för loungen och studien. Den öppna planlösningen möjliggör också bättre korsventilation genom lägenheten.

"Detta utrymme, som vi kallade den" inre terrassen "under hela vår planering, är ett brett och ljust gemensamt område som blir en mild buffert mellan utrymmena, " tillade Ohno.