Anonim

Casa MO av Gonzalo Mardones Viviani ligger inbäddat mot kusten i Chile

Detta kusthem i Chile av arkitekten Gonzalo Mardones Viviani ligger ner i en klippa för att inte störa havsutsikten från vägen som går längs (+ bildspel).

Beläget i kuststaden Zapallar designades Casa MO av Santiago-baserade Gonzalo Mardones Viviani för att dra fördel av dess pittoreska plats utan att bli en visuell barriär mellan vägen och havet.

För att uppnå detta är basen i den tre våningar bostaden delvis nedsänkt under jord och den mellersta nivån ligger inbäddat mot klippytan. Detta gör att taket kan bli en fortsättning på vägytan.

"Huset är begravt utan tydligt avsikt att avbryta den underbara utsikten mot horisonten från den offentliga vägen, " sade Mardones Viviani, "så det nås med trappor och ramper som går djupt in i berget för att upptäcka igen - inifrån huset - havet, kusten och brytaren. "

Hela strukturen byggdes av armerad betong, vilket gjorde byggnaden tillräckligt robust för att motstå jordbävningar. Titandioxid tillsattes också för att lätta upp materialets utseende.

Delar av taket är belagda med grå brickor, vilket skapar en parkeringsplats för upp till tre bilar, medan andra områden har täckts av vit sten.

"Skyddet har varit noggrant bearbetat som en femte fasad färdig i vit sten, eftersom det är husets huvudfasad från den yttre vägen, " sade arkitekten.

En lång yttre trappa leder ner från taket till husets ingång på mellersta våningen - nivån där de flesta rummen är belägna.

Köket, matplatsen och vardagsrummet har alla sina egna rum och finns i den södra änden av planen, medan en serie sovrum, med olika storlekar och nivåer av integritet, är undangömda i norra änden.

Hela interiören är vitmålad för att öka känslorna av lätthet och luftighet. Det finns också många takfönster, gårdar och glaserade väggar för att få in så mycket dagsljus som möjligt.

Det stora sovrummet upptar det översta våningen - en rätlinjig volym som vattnar ut mot utsikten. Under den sträcker sig en terrass med havssträckning fastighetens längd, delvis skyddad under en tak av smala balkar.

Den lägsta nivån rymmer en lounge som öppnar husets privata pool.