Anonim
Antonini Darmons hus i Nantes presenterar ett lapptäcke av fasta ämnen

Solida paneler, perforerade skärmar och infällda balkonger skapar ett lapptäcke med varierande transparens på detta torn som stiger upp från ena sidan av en blandad användning i Nantes, Frankrike, av Antonini Darmon Architectes (+ bildspel).

Känd som Oiseau des Iles, som översätts som Bird Islands, skapar strukturen på 10 våningar 30 sociala bostäder och 600 kvadratmeter kommersiell yta på en plats på den snabbt växande västra spetsen av île de Nantes.

Byggt av Paris-baserade Antonini Darmon Architectes för att bli en lokal mötesplats, utgör byggnaden två delar - en träklädd bas som rymmer butiksenheter och parkeringsplatser och ett bostadstorn med en grindad struktur.

"Programmets stora styrka och dess artikulering ligger i den dualitet som finns mellan den telluriska sockeln, en monolit i fotgängare och det samhällsområde som stiger upp ur detta block, " sade arkitekten.

Tornet har en asymmetrisk volym som stiger upp till en punkt. Det överhängs något på kanten på podiet nedan, vilket skapar intrycket att det har varit försiktigt balanserat ovanpå.

Den kalkade fasaden är inramad av stålbalkar, som sitter stolta över fasaden för att skapa balkonger runt hela omkretsen.

Vissa delar av rutnätet har fyllts med fasta paneler, medan andra är öppna eller skärmad av perforerade fönsterluckor.

"Samhällsbyggnaden är en smal volym som stiger mot himlen där den kulminerar med en punkt, ett stadigt sväng, som visar sig vara enkelt men starkt, " sade teamet.