Anonim
Philipp Architekten's helt vita House M inramar en nedsänkt pool

Detta hus på en smal tomt av det tyska kontoret Philipp Architekten följer sluttningen av dess kuperade plats med en serie trappsteg (+ bildspel).

House M designades av Philipp Architekten för ett par med två små barn.

Det upptar en smal, kuperad plats vid foten av de Schwabiska Alperna i Balingen, Tyskland, med en entré med en våning som öppnar upp till tre våningar djupare in i planen.

"Uppdraget var att skapa ett översvämmat bostadsområde för familjen, deras konst och deras böcker", sa arkitekt Anna Philipp till Dezeen.

"På grund av det vertikala blocket verkar villan vara ett torn från ena sidan och hyser ett omfattande bibliotek som sträcker sig över två våningar, " sade hon.

En vit gipsad fasad har lagts till för att accentuera husets formade ryggform, med en alge-resistent beläggning för att minimera underhållet.

"Byggnaden har utformats för att ha en puristisk och skulpturell karaktär - mindre är mer", sade Philipp.

"Den vertikala kuben på baksidan och den horisontella glasvolymen framtill får maximal uttryck genom minskning av material."

Vindrutor och terrasser har koncentrerats längs den södra fasaden för att maximera exponeringen för solen hela dagen, med stora skjutdörrar som ger tillgång mellan inomhus- och utomhusutrymmen.

Ett damm läggs också till på den södra sidan för att hjälpa till att rama in huset inom dess omgivning och för att reflektera ljus och skuggor inuti.

Rummen i det 33 meter långa huset har delats upp i två zoner. Sociala utrymmen går horisontellt längs bottenvåningen medan de mer privata utrymmena är ordnade vertikalt över de övre och nedre nivåerna på baksidan.

"Familjen gillar att träffas med vänner och familj, men ville också ha en skyddad reträtt för integritet, " sade Philipp.

Matsalen, köket och vardagsrummet följer en linjär sekvens från entrén på bottenvåningen. Tre sovrum sitter på bottenvåningen med direkt tillgång till terrassen och dammet.

En studie med ett dubbelhöjdbibliotek upptar husets två översta nivåer, som ersätter ett gammalt tryckkontor på platsen.

"Familjen är i förlagsbranschen och har inte bara en passion för böcker, utan också en enorm samling. Det var deras önskan att leva med skönheten i dessa böcker, " sade Philipp.

Ett band med takfönster kör genom centrum av huset för att få mer ljus in i mitten, och ge interiören "en museumliknande karaktär", enligt arkitekterna.

Ett tomrum har också skurits mellan vardagsrummet och golvet ovanför för att ge plats för ett stort konstverk på väggen.