Anonim
House Between the Two-förlängningen av Clément Bacle speglar det ursprungliga huset

Denna tillägg av den franska arkitekten Clément Bacle speglar storleken och formen på det ursprungliga tegelhuset som det gränsar till, men använder moderna material för att skilja det som nytt (+ bildspel).

House Between the Two designades av Nantes-baserade arkitekten Clément Bacle för två systrar. En, som tidigare bodde i en lägenhet, såg en möjlighet att bygga en villa i den andras långa bakgård i den nordvästra staden Rennes.

Det nya tillskottet ger 85 kvadratmeter utrymme, med en köksbuffé och vardagsrum på bottenvåningen och ett sovrum och badrum på första våningen. Det är anslutet till det ursprungliga huset genom en korridor, så att de två systrarna lätt kan passera mellan varandras hem.

Ett glaserat, lutande tak har lagts till över det gemensamma utrymmet mellan det ursprungliga huset - byggt 1905 - och förlängningen, vilket ger mer ljus in i båda hemmen från öster och väster.

"Systrarna kom på denna idé för det delade taket och kunde också dela byggkostnaderna, " sa Bacle till Dezeen. "I framtiden kunde de ta bort dörren mellan det gamla huset och det nya utrymmet för att få utrymmena att separera igen."

Målad betong har använts för golv i tillbyggets kök och vardagsrum, och tre skåp har lagts till under trappan, liksom tre ljusa öppna lådor för förvaring av brev, sedlar och nycklar.

"Ägaren ville ha ett ljust utrymme med ett litet kök och ett flexibelt utrymme för underhållande gäster, " förklarade Bacle. "Den svåraste delen var att maximera utrymmet inom formen på taket, särskilt på övervåningen."