Anonim

Óscar Miguel Ares Álvarez omvandlar spanska slakteriet till samhällscentrum

Arkitekten Óscar Miguel Ares Álvarez lade till en fönsterlös vit fasad till detta före detta slakteri i en spansk by, som en del av dess omvandling till ett galleri och samhällscentrum (+ bildspel).

Hartstolkningscentret designades av Óscar Miguel Ares Álvarez för att stå ut bland andra byggnader i byn Traspinedo i kommunen Valladolid, men ser fortfarande ut och känns bekant.

Den behåller den enkla formen på det tidigare slakteriet det upptar, men är täckt i en enhetlig vit hud för att skilja den som ett nytt tillägg.

"Vi täckte den ursprungliga byggnaden i en isolerande klädsel för sandwichpaneler, " berättade Ares Álvarez till Dezeen. "Vi ville referera till den lokala arkitekturen, men abstrahera den genom att förpacka hela byggnaden med ett enda material."

Ytterligare hänvisningar till lokal arkitektur inkluderar en stor perforerad svängport vid en av byggnadens gaveländar, vilket hjälper till att filtrera dagsljus och ge säkerhet.

"Inte bara hänför sig det gavelförsedda taket och skalan till den lokala miljön, utan också andra element som den stora svängningsingången utformades som ett nick till lokala konstruktionstraditioner, " säger Ares Álvarez.

En stålramad förlängning sträcker sig längs byggnadens norra sida för att ge ytterligare utrymme för kontor, toaletter och ett tvättstuga, och har också perforerade metallskärmar i var och en av sina gavlar.

Byggnaden finansierades av den lokala myndigheten för att tillhandahålla utrymme för utställningar i byn, och även ge utbildning för sysselsättning, lagring av verktyg och en plats för människor att arbeta.

Interiören har ett stort öskåp i mitten med toppar som kan vändas upp för att visa information eller vändas ner för att ge en plan yta för arbete. Mobila skåp kan också rullas runt i rummet för att ge ytterligare utrymme för arbete eller skärmar.

Väggar har fodrats med bakgrundsbelysta förvaringsskåp, täckta i genomskinliga polykarbonatpaneler som arkitekten beskriver som "upplysta slöjor". Takstöd och rör har lämnats utsatta för att behålla byggnadens industriella karaktär.

"Strukturen hos betongstolar är original. Minne var en viktig fråga i detta projekt, " sade Ares Álvarez.

Centrumet på 234 kvadratmeter byggdes för cirka 180 000 € - cirka £ 140 000. "Det var en övning av begränsade resurser, långt ifrån stora budgetar, " sa Ares Álvarez, som hoppas att designen kommer att främja en känsla av äganderätt bland folket i byn.

"Arkitekturen är uppbyggd från kompositionsmetoder, hämtad från det omgivande områdets formella referenser, " sade han. "Målet var att göra det till en byggnad som ägs av sina grannar."

Det tidigare slakteriet