Anonim

Studio Tilt skapar flexibel interiör för stolt arkivkafé och evenemangsutrymme

Londonbaserade Studio Tilt använde 1600- och 1700-talskaffe som referens för utformningen av detta kanal-sidokafé och kulturplats (+ bildspel).

Studio Tilt utmanades av evenemangsföretaget Proud Galleries att utforma ett flexibelt utrymme som skulle rymma både catering och utställningsfunktioner.

Lokalen ligger i en ny byggnad som är en del av en storskalig utveckling längs Londons Haggerston-bassäng, inför Regent's Canal.

"Hur kan du anpassa en bar, café, restaurang, bibliotek, galleri, evenemangsutrymme och privat uthyrningsutrymme i en relativt liten golvplatta? Svaret är effektiv programmering av evenemang och tydliga synergier över rumsliga zoner, " Studio Tilt kreativ chef Oliver Marlow berättade Dezeen.

"Detta är en av våra specialiteter på Studio Tilt. Det är spännande att se en restaurang förvandlas till en bar, sedan en utställning och sedan en plats."

Proud Archivist är Studio Tilts första möjlighet att ha kreativ kontroll över alla aspekter av projektet. "Även som designers av varumärket ville kunden att detta skulle sammanfalla på ett sammanhängande sätt, " tillade Marlow.

För att göra detta använde studion specifika material för att definiera olika zoner och balansera integriteten med öppenhet.

Den stolta arkivistplatsen är uppdelad på två nivåer och översvämmas med ljus av dubbelhöjda golv-till-tak-fönster med utsikt över kanalens dragspår.

I restaurangen på bottenvåningen används svartfärgat trä på golvet för att kontrastera den 6, 5 meter långa stången i granskikt, som är färgad vit. Lark takfenor hängs vinkelrätt mot det återvunna trägolvet.

Medan dessa ytor är avsedda att hänvisa till de mörka och inneslutna interiören i georgiska kaféer, matchas skräddarsydda plywoodbord från designstudion med Eames DSW matstolar för att introducera en modern look.

De stora tabellerna skapar områden för samarbete, där beskyddare kan dela idéer.

"Jag gillar historien att upplysningen började i kaféer, " sa Marlow. "Plötsligt var rent [ish!] Vatten tillgängligt, folk drack denna nya dränkta dryck som heter kaffe och tyckte det var gemytligt för tanke och konversation."

"Det är de ursprungliga samarbetsytorna, " fortsatte han. "Vi ville skapa ett utrymme som erbjöd denna atmosfär av kreativitet och gemytlighet, där du kunde tro att stora saker skulle hända."

Anglepoise-uppgiftslampor skapar intima arbetsutrymmen för kaffedrinkare på dagen, medan kopparpläterade hängen hänger över baren och mezzaninivån där restaurangen fortsätter.

En dubbelhöjd bibliotekvägg på östra sidan ger kulturplatsen en ständigt växande bakgrund av böcker, fotografering och utställningar.

En svart stålkonstruktion skiljer baren och köket med kanal-sidans arenas mezzaninivå och evenemangsutrymme.

Till skillnad från de rustika materialen i restaurangen och caféet definieras händelserummet av svart linoleum på golvet och korsas av en uppsättning av stora vita ståldörrar.

Tilt skapade en upplyst väggfunktion i händelserummet, som de hävdar är Londons största ljuslåda.