Anonim

Studioilse startar läger i danska designgalleriet The Apartment

London designpraxis Studioilse har flyttat in i Köpenhamns designgalleri The Apartment för en tre-månaders bostad (+ bildspel).

Studioilse har uppförda pinnar från sitt sydöstra London-hem och flyttade till Köpenhamn för att bosätta sig i The Apartment, en tidigare lägenhet som övertogs av galleriet som studion har anpassat för att se ut som ett hem igen.

För att uppfylla uppehållets uppsats har Studioilse skapat en bebodd atmosfär med design, människor, köksmiddagar och livliga diskussioner.

"Vi älskar idén att närma oss detta projekt mindre som en utställning eller utställning och mer som ett bostad", säger Studioilse-grundaren Ilse Crawford. "Vi skulle vilja bo i lägenheten inte bara med våra mönster, utan också med människor och livet."

"För mycket design idag visas eller ställs ut snarare än erfarna eller använda. Det som lockar oss till Lägenhetsinställningen är att det här är en riktig lägenhet i ett bostadshus och därmed en miljö där alla möbler och föremål ger perfekt mening."

Två nya Studioilse-design debuterade när The Residency började den här månaden: The Ilse Sofa for George Smith, and The Messing Cabinet for Jack Trench. Studioilses möbelskollektioner för De La Espada och Ilse-kollektionen för Georg Jensen har också rummet.

"Det som binder allt vi gör tillsammans är en övertygelse om att bra design stöder mänskligt liv och beteende - vare sig det är en stadsdel, en byggnad, ett utrymme, ett möbel eller en produkt, " sa Crawford.

Residensen placerar designen i ett inhemskt sammanhang som uppmuntrar till användning och interaktion: den kommande kocken Frederik Bille Brahe från Atelier september har fått i uppdrag att laga en serie köksmiddagar i utrymmet för att uppmuntra till diskussion om livet och därför om design.

Mässingsskåpet för Jack Trench

"Som studio har vi en stark tro på matens kraft, för att förena människor och uppmuntra till diskussion, " sa Crawford. "Därför är idéen om en restaurang perfekt meningsfull."

En serie samtal kommer också att äga rum i rymden, med föreslagna ämnen inklusive: kraften i ett kvarter, vad hantverk och färdigheter betyder idag, byggnader från insidan och ut, vad välbefinnande verkligen betyder och hur man bättre kan engagera alla känner.