Anonim

Pendas inomhusplanteringsmoduler ger en "grön oas" inuti Home Cafe

Trälådshyllor och planterare fyller det metalliska ramverket som är installerat runt omkretsen av detta kafé i Peking av designkollektivet Penda (+ bildspel).

Penda - som nyligen talade med Dezeen om återupplivningen av bambuarkitektur - kom med det modulära möbleringssystemet som svar på en kortfattad fastighetsutvecklare Hongkong från Peking för ett designkoncept som kan tillämpas på filialer på sitt Home Cafe i hela Kina.

Baserat på idén att skapa "utrymmen för att andas i mycket förorenade områden i Kina", införlivade formgivarna luftrenande växter och örter som skapar dofter som komplement till lukten av bryggkaffe.

"Kaféet kommer att välkomna människor att komma in inte bara för kvalitetskaffe, utan också att njuta av en grön oas mitt i en förorenad stad, " sade Penda.

Träplantorna stöds av en konstruktion gjord av ribbade stålstänger, som vanligtvis används för att lägga armerad betong.

Formgivarna återplacerade de förut använda stålstängerna genom att svetsa dem i kubiska ramar och skapade moduler som kan konfigureras om för att dela utrymmet på olika sätt.

Den resulterande strukturen skiljer kaféets öppna sittplatser från mysiga soffplatser och innehåller serveringsbänken och uppsamlingsplatserna för bricka.

"Det strukturella nätet erbjuder ett utrymme, där olika kubiska element kan implementeras, " sade arkitekterna. "Genom att organisera kuberna tillåter modulsystemet en flexibel montering vid olika tillfällen."

Växter med lågt underhåll - inklusive spindelväxter, svärd fern och Marble Queen - fyller några av lådorna, medan vinplantor och murgröna uppmuntras att gradvis täcka metallramen.

Förutom planterare i olika längder innehåller den svartmålade strukturen kubikbelysning och lådor fyllda med böcker som kan vara isär i olika tätheter, beroende på hur mycket privatliv som krävs.

Ytterligare moduler som kan integreras i enheterna inkluderar stålversioner av planterare, plana hyllor och nakna lökar som står upprätt eller hänger från horisontella ytor.

Rå gipsväggar runt utrymmet i rymden är målade svarta och kompletteras av taktila skinnsoffor och träytorna på lådorna och andra fristående möbler.