Anonim

Obs Design Studio använder ökenfärger i Stockholms bistro

Stockholm-baserade Note Design Studio använde fotografier av Death Valley för att informera pastellfärgschemat för denna restaurang och kafé i den svenska huvudstaden (+ bildspel).

Note Design Studio renoverade interiöret för FineFood Kärlek och Mat, beläget i området Hammarby Sjöstad söder om Stockholm.

De olika nyanserna av mynta, mörkgrön och turkos, med kontrasterande korall och laxröd, hänvisar till en fotografisk serie som dokumenterar landskapet i den kaliforniska Mojave-öknen av konstnären Jordan Sullivan.

"Vi skannade på internet efter bilder av material, arkitektur och interiör men hittade inte riktigt det vi letade efter, " berättade designern Johannes Carlström till Dezeen.

"Vid någon tidpunkt snubblade vi bara över Death Valley-serien och kände direkt att det var en slutsats om allt vi ville estetiskt - en ren miljö med fantastiska pasteller, de olika gråtonerna i berget och bara ren lugn."

Observera förnyade inställningen som öppen planlösning och rymlig med bankettstolar som ligger bakom utrymmet.

Lättmöbler omger den främre delen av centralstången och ett kökbord är placerat till höger om disken. Fönster med full aspekt tillåter så mycket naturligt ljus in i rymden som möjligt.

Grönt Guatemale marmor klaverar i barområdet och bildar bänkskivorna, medan de också körs som en trim längs restaurangens yttersta ände.

Däremot är väggarna klädda i korrugerat trä och målade i mörk vermilion för att skapa intima zoner i caféet.

På golvet läggs dämpade monotontegelplattor i en fiskbensmönster för att ge inställningen ett utseende som står i kontrast till dess grannar. "En av våra främsta problem efter att ha löst de primära problemen i planlösningen var att ge utrymmet sitt eget utseende och identitet, " sade Carlström.

"Under en längre tid i Sverige använder nästan varje restaurang, deli eller bistro som öppnats den industriella eleganta slaktbutikens estetik med vita brickor, nakna lampor och grovmetallverk. Vi ville komma ifrån det och hitta inspiration från ett helt annat område."

Med hänsyn till miljöhänsynen använde Not miljövänlig silikatfärg för väggar och tak, LED-fläckar för interiörbelysningen och producerade de skräddarsydda möblerna i ett lokalt snickeri tio minuter från kaféet.